Results 1 to 13 of 13

Thread: nak tau tpt menarik di kuantan

  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    nak tau tpt menarik di kuantan

    Salam warga timur khasnya kuantan, pahang.

    Nak mintak tolong la, khamis nie saya ada nak ke kuantan bercuti ngan family so akan bermalam di tembeling resort. so nak mintak rakan2 disana kalau boleh bagi cadangan tpt2 menarik yg saya boleh bwk family jejalan ngan amik gambo sikit kalau sempat...

    dan kalau sesapa ada masa free boleh jumpa kt sana, teringin gak nak jumpa dr ali, dr jamal dan yg lain2 tu. kita boleh beramas mesra...

  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,263

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    selamat bercuti di Kuantan...

    pada kawan... kat Kuantan nih semer tempat menarik....

    OK.. tempat menarik utk tujuan melancung ada banyak... hok kawan tahu seperti berikut :

    A : Pantai

    1- Pantai Teluk Cempedak
    2- Pantai Pelindung
    3- Pantai Beserah
    4- Pantai Batu Hitam
    5- Pantai Balok
    6- Pantai Tanjung Gelang
    7- Pantai Kg Gebeng
    8- Pantai Sg Ular
    9- Pantai Cherating
    10- Pantai Chendor
    11- Pantai Anak Air
    12- Pantai Kempadang
    13- Pantai Cempaka
    14- Pantai Sepat
    15- Pantai Penor
    16- Pantai Tg Selangor
    17- Pantai Air Leleh/Pantai Lagenda

    B. Air Terjun

    1- Air Terjun Sg Pandan (Panching)
    2- Air Terjun Berkelah
    3- Air Terjun Pelangi

    C. Tasik & Paya

    1- Tasik Chini
    2- Paya Bungor

    D. Taman Rekreasi

    1- Taman Teruntum
    2- Taman Gelora
    3- Taman Bakau Tanah Putih
    4- Pusat Rekreasi Air Balok

    E. Bukit & Gunung

    1- Bukit Pelindung
    2- Bukit Panorama
    3- Bukit Beirut
    4- Gunung Tapis

    F. Sungai

    1- Sg Kuantan
    2- Sg Pahang

    E. Muzium

    1- Muzium Negeri Pahang di Pekan
    2- Muzium Tokoh di Kuantan
    3- Muzium Perlombongan di Sg Lembing

    itu hok kawan ingat laa... ada banyok lagi...
    selamat datang ke Kuantan...
    sampai nanti call laa kawan... 013 - 934 2121


  3. #3

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    fuh banyaknya tpt menarik kt kuantan nie yea. nanti sy sampai sy call dr ali... mmg teringin benar nak jumpa dr ali nie.... tapi jalan2 kt sana sy tak brp mahir...

  4. #4

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    tu dia...tok drali dah senaraikan tmpt menarik di kontan
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  5. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,263

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Quote Originally Posted by sydeen04
    tu dia...tok drali dah senaraikan tmpt menarik di kontan
    hehehe... tu baru senaraikan tempat-tempat umum...
    belum senaraikan lagi tempat-tempat khusus termasuk tempat makhluk-makhluk halus utk dimacrokan..

  6. #6

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Di Kuantan ni tak de tempat yang lebih menarik dari IB Resources, tingkat 3 centrepoint. Di sinilah tempat fotog kontan berjamu, mendapat informasi fotografi dan mendapatkan rodong yang boleh menunjukkan tempat lain yang agak menarik di kuantan baik dari segi makro maupun mikro.
    gunakan je no hotline 013 - 934 2121
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  7. #7

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    wah menarik sungguh citernya nie... takut 3 hari nie macam tak cukup aje masanya... sy ada kt sana dari 25 hingga 27 dis nie...

  8. #8

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Quote Originally Posted by ikelah
    Di Kuantan ni tak de tempat yang lebih menarik dari IB Resources, tingkat 3 centrepoint. Di sinilah tempat fotog kontan berjamu, mendapat informasi fotografi dan mendapatkan rodong yang boleh menunjukkan tempat lain yang agak menarik di kuantan baik dari segi makro maupun mikro.
    gunakan je no hotline 013 - 934 2121
    macam ku kenal tempat nieee...tp dimana yaaaa

  9. #9

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3 47.073, E103 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    popaleh....

  10. #10

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,683

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Quote Originally Posted by tembeling
    popaleh....
    Tuan Haji dah balik dah? Alhamdulillah.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  11. #11

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3 47.073, E103 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    So bro msmacsp dah sampai belum? Baru SMS rhodong Kuantan ajak TT kat Taman Sepakat malam ni. Ingat nak ajak outing hari ni tapi hujan pulak. BTW wmsoo pun dah balik dari Makkah. Jumpa kat Al Safeer 3 before wukuf aritu. Tapi abang wmsoo tak berapa sihat masa tu.

  12. #12

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Quote Originally Posted by tembeling
    So bro msmacsp dah sampai belum? Baru SMS rhodong Kuantan ajak TT kat Taman Sepakat malam ni. Ingat nak ajak outing hari ni tapi hujan pulak. BTW wmsoo pun dah balik dari Makkah. Jumpa kat Al Safeer 3 before wukuf aritu. Tapi abang wmsoo tak berapa sihat masa tu.
    sy sampai kuantan tembeling resort petang dalam kul 3 ptg... dr ali ada call untuk TT malam tue... tapi tak dapat join coz anak dah tido kepenatan. rasa rudi sesangat tak dapat jumpa member2 kuantan... lain kali mesti diluangkan masa nya la...

  13. #13

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3 47.073, E103 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: nak tau tpt menarik di kuantan

    Quote Originally Posted by msmacsp
    Quote Originally Posted by tembeling
    So bro msmacsp dah sampai belum? Baru SMS rhodong Kuantan ajak TT kat Taman Sepakat malam ni. Ingat nak ajak outing hari ni tapi hujan pulak. BTW wmsoo pun dah balik dari Makkah. Jumpa kat Al Safeer 3 before wukuf aritu. Tapi abang wmsoo tak berapa sihat masa tu.
    sy sampai kuantan tembeling resort petang dalam kul 3 ptg... dr ali ada call untuk TT malam tue... tapi tak dapat join coz anak dah tido kepenatan. rasa rudi sesangat tak dapat jumpa member2 kuantan... lain kali mesti diluangkan masa nya la...
    Takpe bro. Takde hal. Lain kali insyaAllah.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •