Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43

Thread: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

    Hari tu saya, mypokcik, mudme, bigbro & Ismariza berbincang mengenai Photo Hunt KL yg kami ingin adakan pada bulan Februari 2009. Konsep photo hunt ni sama seperti Treasure Hunt, cuma jawapannya digantikan dgn gambar. Lagi satu yg interesting, semua peserta diwajibkan menggunakan public transport, sama ada LRT, monorail, bas Rapid KL atau lain2. Hanya kawasan sekitar bandar Kuala Lumpur sahaja yg akan di explore oleh semua peserta. Ianya memakan masa selama 8 jam.

    Aktiviti ini masih dalam perbincangan dan hendak mendapat kelulusan drpd Aji serta AJK FMDC. Diminta kepada sesiapa yg mempunyai idea, boleh kita bincang sama2 di sini.

    Segala info akan diberitahu kelak.

  2. #2

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872

    Re: Cadangan | Photo Hunt KL 2009

    perkara tambahan yang harus dibincangkan

    - brapa org satu group & limit peserta
    - area mana event ini (kuala lumpur - maybe area bukit bintang ke.....)
    - keselamatan
    - ada sponcer? ke sponcer masing2
    - 8 jam ehhh..... maknanya stat dari kul 9pagi - 6ptg nimss...... menarik... macam2 ragam org ada
    - ada penalti tak utk peserta yang langar syarat pertandingan
    - maybe ada pakaian seragam baju FMDC.my - disamping promosi fmdc.my
    -

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Cadangan | Photo Hunt KL 2009

    Quote Originally Posted by msharq
    perkara tambahan yang harus dibincangkan

    - brapa org satu group & limit peserta
    - area mana event ini (kuala lumpur - maybe area bukit bintang ke.....)
    - keselamatan
    - ada sponcer? ke sponcer masing2
    - 8 jam ehhh..... maknanya stat dari kul 9pagi - 6ptg nimss...... menarik... macam2 ragam org ada
    - ada penalti tak utk peserta yang langar syarat pertandingan
    - maybe ada pakaian seragam baju FMDC.my - disamping promosi fmdc.my
    -
    - satu group ada 3 org..tapi salah seorang tu kalau boleh tau selok belok tentang fotografi..
    - area Kuala Lumpur..dalam town sahaja...Bukit Bintang, KLCC, Pudu, Masjid Jamek..
    - keselamatan..akan diberitahu kelak..thanks for highlighting this..
    - sponsor tu..akan diusahakan...
    - yeah..8 jam...9am - 6pm....lebih kurang..akan dikompomkan kemudian..
    - yes, ada penalti...
    - baju sudah semestinya adaaa...

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Cadangan | Photo Hunt KL 2009

    Grouping (sila beri cadangan kalau ada penambahan)
    - Tiga orang satu team.
    - Kalau boleh, salah seorang tu ada pengalaman luas dlm fotografi utk for higher chances of winning (recommended).
    - Setiap ahli wajib ada camera (tak kisah DSLR ke, compact digicam ke...)

    Kawasan Photo Hunt
    - Hanya sekitar Kuala Lumpur yg ada access utk LRT Putra, LRT Star, Monorail & bas Rapid KL.
    - Tak terlalu jauh. Hanya persekitaran bandar.

  5. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,692

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Satu lagi saya cadangkan amik outsider (bukan AJK atau mereka yang terlibat) untuk plan soalan. Route maybe boleh diancang oleh FMDC.

    Tujuan ini adalah untuk membolehkan semua termasuk mereka yang merancang, menganjurkan dan terlibat langsung untuk turut serta agar tidak timbul sebarang biase pada mereka sekiranyer menang atau sebagainyer...
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." — Ansel Adams (1902—1984).
    http://www.mkrash.com

  6. #6

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Bernas idea nie..
    Disamping melatih mata untuk diasah...
    Aku rasa untuk grouping kena tgk sambutan la kot..
    Kalau ramai tambahkan ahli dlm kumpulan tue... amacam.
    Kawasan Photo Hunt dah ok dah bg aku cuma kena tau gak tema@nak cari aper...

    Aku sokong 100%
    Blasah jer...

  7. #7

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    dari shah alam ke chemor
    Posts
    395

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    setuju 100%..tp saya cadangkan utk ahli kumpulan tu mungkin bole undi..ajk terlibat bole kumpul semua nama pastu bole undi siapa ke group mana..bole kenal2 org yg kite tak kenal

  8. #8

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    K.L
    Posts
    1,075

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    8 jam tuh....banyak makan petrol tuh...
    kalo ade sponsor petrol pun dah ok...

  9. #9

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Opis
    Posts
    1,316

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    nampak menarik ni ND~!
    hopefully ianya berjaya la yek~!
    "Sudah Bersara Dari Kancah Hobi Bangsawan Ini"
    http://www.syaheir.com
    http://www.flickr.com/photos/ov3rload

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Quote Originally Posted by hatemaster
    setuju 100%..tp saya cadangkan utk ahli kumpulan tu mungkin bole undi..ajk terlibat bole kumpul semua nama pastu bole undi siapa ke group mana..bole kenal2 org yg kite tak kenal
    Pada asalnya mmg nak buat grouping camtu supaya masing2 bleh kenal.
    Tapi konsep aktiviti ni mcm berlumba. So, adalah lebih baik kalau satu group tu diorang buat sendiri sbb diorang bleh pilih yg sekepala supaya senang nak mencari jawapan mengikut keselesaan diorang. Kalau tak sekepala mmg susah..

  11. #11

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    dari shah alam ke chemor
    Posts
    395

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Quote Originally Posted by ND
    Quote Originally Posted by hatemaster
    setuju 100%..tp saya cadangkan utk ahli kumpulan tu mungkin bole undi..ajk terlibat bole kumpul semua nama pastu bole undi siapa ke group mana..bole kenal2 org yg kite tak kenal
    Pada asalnya mmg nak buat grouping camtu supaya masing2 bleh kenal.
    Tapi konsep aktiviti ni mcm berlumba. So, adalah lebih baik kalau satu group tu diorang buat sendiri sbb diorang bleh pilih yg sekepala supaya senang nak mencari jawapan mengikut keselesaan diorang. Kalau tak sekepala mmg susah..
    fair enough..saya pun b'fikir mcm tu..tp prob kepada yg xde kumpulan or yg xkenal sape2 nanti..mungkin bole buat clause yg ajk akan undi kalo xde kumpulan

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    hatemaster,
    boleh je..mungkin org2 yg takde geng tu kita bleh satukan...takde hal pun..

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    ada dibincangkan masa management meeting fmdc last week
    semua agree to proceed ND
    nanti isma up minits
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  14. #14

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Di Skrin Monitor Anda
    Posts
    2,292

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Quote Originally Posted by eastone
    8 jam tuh....banyak makan petrol tuh...
    kalo ade sponsor petrol pun dah ok...
    eastone.. kita mgkn hanya guna public transportation...
    sbgai slh satu cabaran dlm race ni nnti...
    dan mgkn akan mintak kerjasama dr mereka..
    cth: rapidKL...
    Once photography enters your bloodstream, it's like a disease.

    Mudme's Flickr™ | UnderoneroofCreative.com Website

  15. #15

    Re: Cadangan | Amazing Photo Race KL 2009

    Menarik nie... Cadangan yang bernas...
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •