Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27

Thread: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

  1. #16

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by pistOL7
    seronok yerr...
    mcm2 acara sukan bole amik...
    tahniah utk tuan...
    terima kasih tuan...
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  2. #17

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by putingdamak
    gambo bro mmg best...life...rasa nak lompat sekali la pulak....
    terima kasih... jom kita melompat skali
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  3. #18

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by aji
    kat mana ada seports kat situ ada avam botak
    caya la cakap aku

    tahniah botak
    moment hoki macam tu susah nak dapat tu
    terima kasih... masih blajar2 lagi shoot sport nih... sebab tuh try shoot seberapa bnyk event2 sport yg ada & termampu diri nak pegi.

    nasib2 jerr dapat moment hoki tuh... & jugak tak blurrr. hehehehe
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  4. #19

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by Oddity
    bravo botakk...

    badminton malaysia besok start...
    nko tak cover ka?
    tq tq tq.

    badminton??? blom tau lagi... kalu aku rasa nak menyebokkan diri... ok jerr.... JOM
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  5. #20

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    botakk.. nak tanye lah sket..

    pada pandangan mu 400mm F5.6 L prime lens yang bagus ker atau 100-400mm F4.5-5.6 L .. dedua L ..

    satu leh zoom dari 100-400.. satu statik pada 400mm.

    yang prime lens tentulah lebih best quality tapi nanti takleh nak tukar zoom plak kalau objek dekat

    ada kawan cakap.. biasanya kalau pakai 100-400mm utk shoot wildlife atau sport.. zoom tue biasanya dok kat 400mm aje sbb 400mm tak cukup jauh... betul ker? .. so adakah itu bermakna lebih baik amik yang prime?

    walaupun mu pakai nikon.. tapi mesti leh bagi opinion kan.. especially utk amik kat sport.. time kasih yekk..

  6. #21

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by emran
    botakk.. nak tanye lah sket..

    pada pandangan mu 400mm F5.6 L prime lens yang bagus ker atau 100-400mm F4.5-5.6 L .. dedua L ..

    satu leh zoom dari 100-400.. satu statik pada 400mm.

    yang prime lens tentulah lebih best quality tapi nanti takleh nak tukar zoom plak kalau objek dekat

    ada kawan cakap.. biasanya kalau pakai 100-400mm utk shoot wildlife atau sport.. zoom tue biasanya dok kat 400mm aje sbb 400mm tak cukup jauh... betul ker? .. so adakah itu bermakna lebih baik amik yang prime?

    walaupun mu pakai nikon.. tapi mesti leh bagi opinion kan.. especially utk amik kat sport.. time kasih yekk..
    pada pendapat aku lerr... 400mm prime lens. tapi kalu dpt yg f4 or f2.8 lagi syiiokkk. berat sket jerr laaa masalah nyerrr.
    utk sport,,, best dpt prime lens. less distortion. aku penah guna nikkor 400mm f2.8. mmg best

    utk zoom nih, ada baik & ada kureng nyerr... lens element bnyk dlm tuh... kekadang tuh... ada gangguan hantus. hehehehe

    walu apa pon, pandangan aku nih, suma terpulang pada ko. yg penting,,, tujuan utama ko beli lens tuh... utk apa? sport? wildlife? skodeng? or hobi?

    utk sport, lens yg ada aparture beso mmg jadi pilihan utama & jugak idaman. begitu jugak bila dlm keadaan low light. kalu bawak D3 tuh mmg suma tak jadik hal... huhuhu

    mmg betol lerr, zoom lens nih kita dpt bnyk kombinasi lens... bila objek dekat, kita dpt shoot jugak, begitu jugak dgn jauh. tapi... kalu lens tuh dpt aparture f4 or f2.8 all the way... mmg best. kalu tak... setiap gerakn zoom tuh akan naik or turun aparture gak.

    mungkin otai2 & kengkawan suma dapat bagi pendapat jugak dlm hal nih...

    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  7. #22

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    tujuan- nak mem'burung' dan jadik anak murid mu.. hehehe

    yang f kekecik tak mampu eh.. 5 angka... yang dua nie option terdekat utk budget aku... nanti nak wat decision.. nampak gaya lebih kepada prime 400mm tapi hati ini tetap terdetik takut hilang moment utk objek yang dedekat.. hehe... tengok lah ilham mimpi sehari dua nie..

    time kaseeh!!!!

  8. #23

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by emran
    tujuan- nak mem'burung' dan jadik anak murid mu.. hehehe

    yang f kekecik tak mampu eh.. 5 angka... yang dua nie option terdekat utk budget aku... nanti nak wat decision.. nampak gaya lebih kepada prime 400mm tapi hati ini tetap terdetik takut hilang moment utk objek yang dedekat.. hehe... tengok lah ilham mimpi sehari dua nie..

    time kaseeh!!!!
    alamak... aku tak layak lagi jadi cikgu...

    slamat bermimpi utk dptkn ilham.

    p/s : kalu lerr ko guna nikon... kan best...dpt gak acu cuba try test lens baru ko tuh... huhuhuhu
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  9. #24

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    hampa...hampa... dapat tengok jekla kan.. ihihhihi

  10. #25

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by mozakim
    hampa...hampa... dapat tengok jekla kan.. ihihhihi

    mmg... dpt tngk jerr laaa.
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    hanty paling suka kucing marah tu
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #27

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: botakk | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by zainzubir
    hanty paling suka kucing marah tu

    tq tq tq hanty


    errr.... bila nak turun menembak? dah lama tak turun tuh... nnti ilang vitamin K & jugak tumbuh cendawan butang kat kamera baru tuh...
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •