Results 1 to 10 of 10

Thread: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    salam. sekadar berkongsi sedikit gambar yang saya ambik sepanjang 2008. walaupun kita dah melangkah ke tahun 2009, x kesah la kan? gambar2 ni saya ambik pakai Olympus SP550uz je, insyaallah kalo ada rezeki lebih 2009 ni, saya akan beralih ke dslr pula. Mungkin gambar2 saya ni x sehebat rakan2 FMDC lain, hoho, terkesima saya dengan gambar2 dari sifu2 kat sini. harap dapat belajar lagi teknik2 dalam fotografi ni..

    jadi inilah sedikit sebanyak dapat dikongsikan, mana yang ada "cacat" tu, harap berikan sedikit komen agar dapat diperbaiki lagi di masa hadapan. guna prosumer ni banyak lak kelemahan dia, tapi hasilnya tidak berapa mengecewakan.

    #1.


    #2.


    #3.


    #4.


    #5.


    #6.


    #7.


    #8.


    #9.


    #10.


    #11.


    #12.


    #13.


    #14.


    #15.


    #16.


    #17.


    #18. Gambar asal ada sedikit ke"cacat"an, tapi lepas buat "plastic surgery" ngan teknologi PS+sedikit knowledge dalam editing sket2..akhirnya dapat juga "fix" ke"cacat"an tu..huhu


    #19. Gambar ni ambik kat Woods Resort, Ulu Yam. Saya suka komposisi gambar ni.


    #20. Sepanjang 2008, ada beberapa shot sunset saya ambik di beberapa tempat, tapi ini paling memuaskan hati. Diambil dari pintu tingkap apartment saya..huhu


    Hmm..ini la sedikit sebanyak dapat di"showcase"kan, x la hebat sgt, masih belajar lagi nih. FMDC jadi sumber inspirasi saya..huhu..moga2 2009 ni lagi banyak dapat sy belajar dari sini.

    jadi sudi2 la komen ye..sy x kesah pun..hehe..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  2. #2

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    19

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Mostly aku suka gmbar2 nya.. Paling syok no 6,8,13... fuhhhh..... bagus2 n tengkiu share gmbr2 ni... xper pelan2 bro... ada rezeki, baru la main dslr.... time tu aku rasa mesti gmbr2 yang kau amek lagi dasyat n hebat!

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bamboo River
    Posts
    674

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    aku suka no 18
    Hello : 0 1 7 6 9 0 2 2 9 8
    Sport Images at its BEST - www.sukandaily.com.my

  4. #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sungai Besi, KL
    Posts
    182

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Salam,
    Permulaan yang sangat bagus. Welldone!

  5. #5

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    @softbox, hmm..terima kasih. tgh kumpul duit sket2..insyaallah d90 ntuk 2009.

    @botakk, sy pun suka no18 tu, x sangka lak lepas wat PS sket2..resultnya camtu..huh, puas hati gak.

    @amirazmi, terima kasih saudara. 2009 ni azam nak improve lagi.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    semua cantit
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  7. #7

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    @buttet, terima kasih. akan dikembangkan lagi teknik2 di masa depan.
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    suka koleksi izzat
    penuh colorful
    kekuatan izzat banyak kat foto product & nature rasanya
    boleh share tips nanti
    tahniah
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  9. #9

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Quote Originally Posted by aji
    suka koleksi izzat
    penuh colorful
    kekuatan izzat banyak kat foto product & nature rasanya
    boleh share tips nanti
    tahniah
    terima kasih bro, saya pun masih baru ni..baru 1 tahun serius dalam fotografi ni..
    jadi macam2 nak cuba.. mungkin betul bro rasa tu, saya lebih suka product & nature..
    tp walau apa2 pun, masih banyak nak kena belajar..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Keratong-Kajang-Klang-KL
    Posts
    9

    Re: izzat | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    lawa gambar..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •