Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39

Thread: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    jika kita ada alternatif lain tak perlulah guna
    benda dah terang2 made in israel jadi tanggungjawab kita sesama muslim ni mana yg dapt kita buat kita buat,

    facebook tu aku tak sure produk yahudi walaupun mmg diroang pernah buat "Developer Garage" di israel baru2 ini tapi mereka juga sebelum itu ada membuat di beberapa negara lain seperti ghana,france,uganda & lain2.sekurangnya bukan di gunakan utk tempat cari rezeki dgn kesengsaraan saudara muslim kita di sana.

  2. #17

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Apakah perlu kita memaparkan logo Israel dengan gambar babi? Marah kah kita bila orang pijak2 bendera negara kita? Pernah kah kita marah2 bila orang melukis karikultur Nabi Muhammad. Marah kah kita bila ayat2 suci alquran orang letak ditempat2 yg tak sepatutnya.

    Apakah kerana kita marah kita sendiri dah jadi macam yahudi. Sekadar mintak pandangan. Apakah ini cara kita perang saraf?

    Rasanya terlalu jauh pendekatan kita dengan gerak geri pergerakan zionist.
    A great photograph is one that fully expresses what one feels, in the deepest sense, about what is being photographed.

  3. #18

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Rasanyer dok KL....
    Posts
    613

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Long story short.. kalo setakat nak boikot fotopages sahaja mmg la takde effect apa2 pun ke atas serangan yahudi ke semenanjung Gaza skang. Banyak lagi cara. Kalo nak list, sampai sebulan pun tak abis lagi sbb semuanya mmg bersangkut paut dengan paksi Yahudi/Amerika. Yang paling mudah adalah dengan menutup/menghentikan aktiviti kita dlm fotopages. Kalo la yg paling mudah ni pun payah nak buat, hhmmm... tak tau la nak ckp apa... kalo setakat suka2 bukak akaun fotopages (cth cam aku), kita pun buleh suka2 tutup balik..

    Penyatuan suara/tindakan adalah penting utk menunjukkan kita sensitif/marah dengan apa yg berlaku pada saudara2 kita. Apa kata kita lakukan perkara yg mudah ini dahulu. Tunjukkan yg kita ni mmg bersatu walaupun tak dapat berjuang memegang senjata utk org Palestin. Ini bukan masanya utk memulakan sub topik perbahasan walhal tajuk besar nyer terang2 dah tulis Declaration | Kami Boikot Fotopages.com.

    Kadang2 terlalu "articulate" pun tak membawa kita ke mana. At least we need to do something! Buat la apa2 pun, tak minum coke ker, tutup fotopages ker, buat la... kalo ada org tanya.. "Apa yg nkau buat utk rakyat Palestin?"

    I closed my fotopages!

    (senang jadi mat rock ni sbb minda dia senang)

  4. #19

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seri Kembangan - India - Paris
    Posts
    356

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    how to do an effort... to turn them be our muslim brotherhood...

    spread the kalimah...
    wise man create proverb, the fool repeat it

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kempen BOIKOT FOTOPAGES DOT COM

    Be Bold and brave..I've included in my fp tag #gaza, a new "Open Access" fotopage for everyone to post news and discussion regarding the current war in Gaza. (This page is for all sides to post so please keep it civil.) <....I've done my part, how about you?

    *visit my 8 Jan 2009 insertion at http://gaza.fotopages.com/?&page=1
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #21

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    oh my... i dont understeng lah you people! this campaign is to boikot fotopages. Kalau kita bukak satu lagi akaun walaupon mengutuk dia... tidak ke kita terus lagi mengguna dan menyokong mereka? STOP USING THE FOTOPAGES!! why add the statistic of malaysian users???? they dont border what we post on our entry. They just want to show that the statistic is increasing so that more people worldwide will advertise there! that is how they carik makan. haihhh.....

  7. #22

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    OBLIND | AKU DAN REALITI
    http://oblind.blogspot.com

    LIFE.THROUGH.LENSES PHOTOGRAPHY
    http://www.ltlphoto.com

  8. #23

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Jelebu N9
    Posts
    11

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    SOKONG TUTUP FP!!
    lepas ni, harap mod boleh bagi cadangan altenatif selepas penutupan FP
    apa yang perlu dilakukan,supaya aktiviti & kemesraan ahli-ahli dapat diteruskan seperti biasa.

    down..down Zionis..
    down..down Amerika..

    TAKBIR!!!!

  9. #24

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Elok benar boikot FP... byk lagi tempat boleh publish gambar.
    Masih bertatih di alam fotografi. Segala teguran akan dimanfaatkan untuk memperbaiki kelemahan

  10. #25

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Quote Originally Posted by xirkmy
    Elok benar boikot FP... byk lagi tempat boleh publish gambar.
    dan masa ni mana-mana org yg nak bg sewa domain @ hosting bg la best prize pd mereka yg kurang berkemampuan ni
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  11. #26

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Quote Originally Posted by rawalpindi
    Apakah perlu kita memaparkan logo Israel dengan gambar babi? Marah kah kita bila orang pijak2 bendera negara kita? Pernah kah kita marah2 bila orang melukis karikultur Nabi Muhammad. Marah kah kita bila ayat2 suci alquran orang letak ditempat2 yg tak sepatutnya.

    Apakah kerana kita marah kita sendiri dah jadi macam yahudi. Sekadar mintak pandangan. Apakah ini cara kita perang saraf?

    Rasanya terlalu jauh pendekatan kita dengan gerak geri pergerakan zionist.

    aku tak suka ayat ko ni.. standing at the wrong side of the fence. jangan gaduh ngan aku.. tak best nanti.. bagi aku memakaikan kepala babi kepada mereka adalah lebih mulia dari panggil mereka laknatullah.. sebab dapat laknat Allah adalah lebih teruk dari jadi babi.. sama level dengan azazil, iblis.. so.. orang Israel kena bersyukur aku panggil diorang BABI!.

  12. #27

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    Quote Originally Posted by FaizaLOrcA


    Boikot!!!!



    p/s - Pinjam logo yea, Kavalera.
    silakan... silakan.. bagi orang kampung sekali yer.. hehehehe

  13. #28

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    aku tak suka ayat ko ni.. standing at the wrong side of the fence. jangan gaduh ngan aku.. tak best nanti.. bagi aku memakaikan kepala babi kepada mereka adalah lebih mulia dari panggil mereka laknatullah.. sebab dapat laknat Allah adalah lebih teruk dari jadi babi.. sama level dengan azazil, iblis.. so.. orang Israel kena bersyukur aku panggil diorang BABI!.
    Ini bukan perkara suka atau tidak. I got to say what I feel inside of me. Samaada betul atau tidak...forumers yg tentukan. Ini pun nama nya forum. Ayat aku rasanya tak menyinggung kalau sapa2 tak makan cili. Aku tak pernah kata aku berselindung disebalik tembok West Bank atau dawai kawat sebelah Israel.

    Mainan zionist ni terlalu halus...kalau setakat guna kepala babi tu buat mereka gelak je. Bukan sekarang baru bermula gerakan zionist ini kalau nak dibanding tindakan kita yg melulu meletakakan kepala babi dibendera mereka secara spontan atau dalam keadaan marah sangat.

    Apakah dunia Barat peduli dengan kematian melebihi 900 orang Palestine kalau nak dibanding dengan 6 juta Yahudi mati di tangan Nazi. Adakah benar Hitler dalam jangka masa yg singkat dapat membunuh 6 juta bangsa yahudi? Mereka meyakinkan dunia bahawa mereka melalui propaganda dan media membuat kita semua percaya dan simpati dengan claim bahawa bangsa mereka mati seramai itu. Mereka telah mencorakkan sejarah dan menipu kita. Terlalu licik pertubuhan Zionist ini.

    Jadi kalau setakat nak letak kepala babi di bendera mereka tu buat mereka golak besau je. oleh itu kita perlulah lebih rational untuk menunjukkan apa yg kita boleh buat. API TAK SEMESTI DILAWAN DENGAN API.

    Tindakan yg matang yg perlu kaum Islam khasnya dan masyarakat dunia buat untuk melawan mereka.

    Dan aku nak tengok sesapa lagi yg nak cut and paste logo berkepala babi di sini selain kavalera
    A great photograph is one that fully expresses what one feels, in the deepest sense, about what is being photographed.

  14. #29

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    mmg la diorang gelak je tengok aku punya banner tu.. tak terasa apa pun kat diorang.. nanti aku try superimpose kepala babi tu kat gambor ko.. tengok ada rasa ke tak? hehehehe..

    ko ni memang cari orang nak diajak berbahas nih.. aku tengak beberapa posting ko kat tempat lain pun sama.. dok carik orang nak berbahas.. malas layan la.. aku add ko dalam FOE list aku.. aku tak nampak dah posting ko hahaha lalalalala...

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Declaration | Kami Boikot Fotopages.com

    jangan nak marah isreal , sama2 kita gaduh .
    zionis gak tu ,
    thehehehehe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •