Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33

Thread: Gambar Kompeni Trip Di Redang!! (dial-up warning!)

  1. #1

    Gambar Kompeni Trip Di Redang!! (dial-up warning!)

    Pada tanggal 31hb Mac yg lalu , syarikat ku telah menerbangkan pekerja2 nya sebanyak 130 orang utk sesi team building di Laguna Resort Redang.

    saya mmg terkesema dengan poyo nye utk mengikuti program ini. begitulah teruja sampai saya sanggup membeli flash sb800 semata2 utk mengambil gambar di redang...

    Saya rasa sungguh tertarik dengan tempat itu di mana pantai nya amat biru dan jernih. Saya rekomen tempat ini pada sapa2..tapi saya rasa tempat ni agak mahal skit..

    ini adalah gambar2 dari perjalanan itu..



    First we took a bus to KLIA from Bukit Jalil…



    ..tagged our bag…



    had a quick breakfast at McD before the flight…



    time to board the plane..



    can't wait to get to Redang…



    arrived in Kuala Terengganu , took another bus to Marang Jetty. Took a ferry to Redang…



    arrived at Laguna resort in the early morning…



    sunrise at redang..



    one of the hallways / corridor at laguna resort



    my colleagues…



    late Saturday afternoon…



    managed to get ( force ) my colleagues to do an impromptu by the beach modeling session he he..



    omar's angel?



    Alban surprising Yee ying by carrying her to the beach..getting her soaked wet…" .. And she was yelling 'my handphone!..my handphone!' "



    haiquer and Vanessa



    ABAP programmer Kevin ….



    Sunday morning





    I was expecting a golden orb by the horizon..it seems that the horizon was terbalik ( reversed )
    … so there's basically a sun with a horizon cutting on the top part of it..



    yours truly…lounging by the beach…hmm hammock…



    from Redang with love…

    sekian terimassss...

    hehe...

    ( i think i've butchered enough malay for the day ;P)

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    wah, satu entry utk nie jerk ke.. rasanya boley diletak dalam fotopages utk rujukan orang ramai.. atau pun rasanya ader entry untuk percutian, kalau tak silap saya..

    TD, tegur ler kalau saya silap..

    p/s: pandangan dari rakyat biasa :lol:
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  3. #3
    hehe saja buat entry sendiri cos ada byk pics..maleh kacau thread orang lain

  4. #4

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Ampang, Selangor
    Posts
    1,371
    walla wehhhhhhh !! bes nyee !!
    jelessssssssss !! laut dia best tuh !!
    Paint with the light
    http://lilylulu.fotopages.com

  5. #5
    terkesima jap tgk thread ni.
    mmg awak really enjoy this holiday+team building!
    and cantik2 pic

    like lily, kita pun jeles ma

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Quote Originally Posted by azryshah
    wah, satu entry utk nie jerk ke.. rasanya boley diletak dalam fotopages utk rujukan orang ramai.. atau pun rasanya ader entry untuk percutian, kalau tak silap saya..

    TD, tegur ler kalau saya silap..

    p/s: pandangan dari rakyat biasa :lol:
    Sebelum saya teruskan tulisan saya, saya mohon maaf ya En. Omar. Sebenarnya kita alu2kan niat En.Omar utk berkongsi photos, tetapi ini lebih mirip personal thread yang mana saya setuju dengan Azry. Jika setiap dari kita disini membuka thread seumpama, alamat penuh dan bertambah slowlah website ini. Saya cadangkan En.Omar post satu photo dimana2 thread berkaitan dan berikan link En.Omar utk melihat images yang lain. Ini hanya pandangan peribadi, tiada kena mengena dgn mana2 link baik FBI ke rakan cop kita:lol: :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #7
    saya sependapat dgn incil azrishah dan pn zainzubir. sila edit gmbr2nya sbb akan menyebabkan pc saya hang. tq
    ~tak hairanlah apabila kamu memberikan seseorang itu kayu untuk memukul ular di depannya tetapi dia memukul di kepalamu kerana itu adalah lumrah bagi manusia yang tidak bersyukur dan hati yang diterbalikkan Allah~

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323
    Menarik gambar-gambar en omar dan nampak fun and enjoy.

    Tapi mcm komen Kak Zain, saya rasa memadai lah utk post 2-3 keping ajer, lepas tu buat link utk saper-saper yg nak tgk gambar-gambar lain.

    I believed that we need to be fair to others who using dial-up even GPRS :P

    Sorry dude...no heart feeling kay
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  9. #9
    hehe no problem ..sebab itulah saya pun sudah letak dial up warning di title itu

  10. #10

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Putrajaya
    Posts
    399
    omarjamaludin

    nice post. pakai lens apa berbokeh bokeh (utk gambar 'had a quick breakfast at McD before the flight?')

    cantik je semua gambar. SB800 memang bagus kan.

    aku suka hehehe.
    Insyi @ Ulu Kelang - http://theniceidea.com/blog

  11. #11
    50mm 1.8d saje

    sb-800 mmg best..still learning camne nak setting dia bila use in slave mode cos most of the pic flash tu di letak off center kalau anda perasan..

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672
    lawa gile ni omar...cun habissss...teringin aku nak gi sana!

  13. #13

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    gambar nie...rasaya over exposure...loss details :roll:

  14. #14

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Putrajaya
    Posts
    399
    omarjamaludin
    oh 50mm ke, memang cun la lens ni(dan juga kehandalan pengguna nye hehehe).

    buntalshoot
    lepas ko mention baru aku perasan gambar tu overexposed. before that aku rasa ok je. memang aku perlu belajar 'the art of seeing' la lepas ni.
    Insyi @ Ulu Kelang - http://theniceidea.com/blog

  15. #15
    betullah buntalshoot...baru gak perasan overexposed..rasanya cos setting aperture aku kat 1.8 kot masa tu..maybe should stop it down to 5.6 or something...thanks for the comment!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •