Results 1 to 13 of 13

Thread: Kevin Pinardy Editing

  1. #1

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    BukitJalil + Perlis
    Posts
    204

    Talking Kevin Pinardy Editing

    http://www.pinardy.com/





    seperti gambar2 kat atas nie,

    ada sapa2 ada ilmu pinardy nie. tolong ajar. sakit otak nie google tak jumpa2. ~atau teknik mencari kin yg k.o.hehe

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,518

    Re: Kevin Pinardy Editing

    main layer + masking + cloning + texture je tu kin

    tambah sikit lagi,
    utk colour nampak ada sentuhan penggunaan colour balance dan channel mixer
    Last edited by dome; 26th January 2009 at 10:16 PM.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    BukitJalil + Perlis
    Posts
    204

    Re: Kevin Pinardy Editing

    Quote Originally Posted by dome View Post
    main layer + masking + cloning + texture je tu kin

    tambah sikit lagi,
    utk colour nampak ada sentuhan penggunaan colour balance dan channel mixer

    ok avam dome. akan sy cuba. nnti dah berjaya kin upload tgk.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,518

    Re: Kevin Pinardy Editing

    visual atau imaginasi dalam kepala tu paling penting kin
    editing dah masuk step kedua

  5. #5

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Espiey...
    Posts
    382

    Re: Kevin Pinardy Editing

    Nampak cam susah nih... adehhh...~!!
    Kena amik class photoshop rasanya nih...
    http://www.pengantin.org - Wedding Fotografi...

  6. #6

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Shah Alam
    Posts
    147

    Re: Kevin Pinardy Editing

    betul kata dome tu..imaginasi dalam kepala tu yang penting..sblm dia edit dia dah bayangkan dia nak buat camne picture tu..
    kalau teknik dia ada dalam google memang tak bleh cari makanlah kawan tu,hhehe..mesti dia ada formula sendiri bagi membezakan dia dari orang lain.. masking + cloning + texture tu sudah pasti..cuma mungkin cara dan step berbeza..

    Kalau nak tau skit bleh tanye ahmadfairus..dia memang member ngan pinardy tu..siap berguru ngan dia rasanya
    l Aku Photographer Amatur l Chelsea Fan since 1996 l
    Learning curve : MY BLOG l MY FLICKR

  7. #7

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    somewhere in kulim.
    Posts
    1,309

    Re: Kevin Pinardy Editing

    kalau la ada sapa sapa yg sudi share tutorial dgn detail lagi best....
    <<< Anyone who has never made a mistake has never tried anything new >>>

    azmieibra photography
    019 5050987 / 012 5717091
    http://www.azmieibra.com
    http://www.flickr.com/photos/azmieibra

  8. #8

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    johor
    Posts
    1,220

    Re: Kevin Pinardy Editing

    gambar editing seperti ini, kekuatannya bukan hanya pada editing semata-mata.
    gambar itu sendiri main peranan menguatkan lagi feel gambar tu sebelum di edit.


  9. #9

    Re: Kevin Pinardy Editing

    memang best kalau boleh buat editing macam nie..
    Cetusan karya fotografi
    www.amiralias.com
    http://vcphotographer.blogspot.com
    019-418.5836

  10. #10

    Re: Kevin Pinardy Editing

    editing cam ni tak bole guna tutorial sebab ia dihasilkan dari kemahiran penggunaan photoshop!! datang dari feel dalam hati.

  11. #11

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    BukitJalil + Perlis
    Posts
    204

    Re: Kevin Pinardy Editing

    Quote Originally Posted by acaii View Post
    betul kata dome tu..imaginasi dalam kepala tu yang penting..sblm dia edit dia dah bayangkan dia nak buat camne picture tu..
    kalau teknik dia ada dalam google memang tak bleh cari makanlah kawan tu,hhehe..mesti dia ada formula sendiri bagi membezakan dia dari orang lain.. masking + cloning + texture tu sudah pasti..cuma mungkin cara dan step berbeza..

    Kalau nak tau skit bleh tanye ahmadfairus..dia memang member ngan pinardy tu..siap berguru ngan dia rasanya

    mekacih acai, akukubesi, amiralias didiz azmieibra demonic dan avam dome.

    tol gak. kalau dia ckp terus terang rahsia edit photo dia sure takleh cari makan.hehe
    acai
    ... cloning bukan untuk membuang cela atau pun bayang2?
    nak kena cari suadara ahmadfairus dengan segera ni.

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Kevin Pinardy Editing

    macam saya dgn jaggat bincang tadi..gambar kena mau betui dulu baru la pikirkan pinardy ka..ahmad fairus ka...rarindra ka ..dave hill ka..kunyit ka wakakakka
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  13. #13

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,688

    Re: Kevin Pinardy Editing

    Buttet hill ka....
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." Ansel Adams (19021984).
    http://www.mkrash.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •