Results 1 to 8 of 8

Thread: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425

    HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Salam.. (nak tulis tajuk thread pun terketar2.. sbb ada perkataan terbaik kat situ)

    Maybe last but not least, akhirnya saya menyerah takat ni saja dalam usaha mencari gambo2 terbaik 2008. Banyak yang hilang sbb harddisk hilang.. dah jenuh cari.

    No 1.


    No 2 d50 berada 2 inch dari water level.


    [b] no 3. Terbaik sbb bukan selalu dapat amik gambo gini.. {/b]]


    No 4. Best blindshoot. Sbb nampak jalan yg lurus in top center dan lori besar tu.


    No 5. Personally, gambo ni tak best mana. 'tripod' tiang pagar tu je sbb real tripod tak bawa. Cuma ada yg suka gambo ni

    note: org TNB akan jumpa gambo ni dalam kalendar diorang.

    no 6. Still buleh diperbaiki dari segi compostion cuma inila yg terbaik yg dijumpai dlm ketegori human siluet.


    no 7. Best sbb 1st time buat reversed lens pakai kitlens.


    No 8. Best sbb dapat panning ngan flash slowsynch.


    no 9. Best sbb filem ni menjadi setelah bertahun tak amik pakai filem black n white..


    no 10.Best sbb dapat amik pakai PnS rege RM400.


    no 11. Color dia best.


    no 12. Reverse lens lagi.


    no 13. Best in animal photo


    no 14. Best in night photo slow shutter


    no 15. Best in food photo


    Sekiangs...jemput makan la ayam BBQ tu skit sorang ye. Air beli sndiri.
    Harap komen la..mmg ambe ni tak terer..Gajet pun tak berkembang, dari dulu gitu je la.. InsyaAllah moga gambar terbaik 2009 nanti ada perkembangan positif.

    " Mung kira best mung je, best orang ppuang ni mung dok kira ke? Hidup ni kena consider orang lain jugok. Biar gok ada perkembangan positif sokmo..bukan maroh ni, nasehat je.." - kak Joh, misi di wad ICU tingkat 6 Hosp. Sultanah Zahiranh, KT.
    Last edited by dome; 30th January 2009 at 11:41 AM.
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  2. #2

    Re: Gambar Terbaik Sepanjang 2008 : HeroMak

    menarik belaka bng mang weh. dari sudut yg berlainan dan kreatif.

    Yang penting kepuasan pada diri sendiri. Bagi saya, itu lah salah satu kenapa hobi saya photography.... puas lihat hasil sendiri

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Gambar Terbaik Sepanjang 2008 : HeroMak

    wa..nice nice bro...cantik2.. paling impress gambar nyamuk tu...pergh.. cun2..

  4. #4

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655

    Re: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    gamba ayam tu mmg mengujakan.....

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    you may guess..mana satu mama paling suka...tentunya kaum pribumi tu... ...macam pernah jumpa tapi dimana eik...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #6

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Gambar ayam...memang cam ayam betul lah...sedap! Terbaik!

    Gambar albopictus tu pun boleh digunakan sebagai bahan ilmiah.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Batu Pahat + Jalan Tun Razak + Setiawangsa + Bangi + Sepang + Wangsa Maju
    Posts
    5,225

    Re: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    sya suka gmbar tag heuer tu..
    RiSYA
    and it may be that u dislike a thing that is good for u

    http://www.flickr.com/photos/89851992@N00

  8. #8

    Join Date
    May 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    231

    Re: HeroMak | Gambar Terbaik Sepanjang 2008

    Memang gempak semuanya.....rasa byk lagi kena blajar dari otai-2 kat sini....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •