Page 42 of 42 FirstFirst ... 32404142
Results 616 to 627 of 627

Thread: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

  1. #616

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    Quote Originally Posted by buttet View Post
    ala din ang belanja aku KFC mesti aku loyal dgn ko lepas nie wakakakaka (tapi aku bukan OTAI wakakakak)
    lupa plak GOOD job komuniti dan TAHNIAH kepada yang JOINT photo race ini dan yang membantu masa majlis..jasa mue dikenang...sapa yang TAK JOINT rugiiii woittttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt tttttttttttttttttttttttttt..dan kepada aunty SEMOGA CEPAT SEMBUH :P hip hip hip horay (sambil buat lompat bintang)
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  2. #617

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fi Ardillah
    Posts
    1,916

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    best tak hengat...mmg aku rasa kl sentral tu mcm kita yg punye...thehehe..berpeleseran kita di sana sini seluruh pelusuk cm....we own kfc...thehehehe
    من صمت نجا
    "Captures the spiritual beauty of creation itself"
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
    PhotoFolio | flickr™ | Callidesign™

  3. #618

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    kuala lumpur, malaysia
    Posts
    52

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    hehehehe...

  4. #619

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    kuala lumpur, malaysia
    Posts
    52

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    TO my TEAM 15..cha'pless...Samosa and Six66...lu org memang chapless...thanks guys..

  5. #620

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    belakang masjed
    Posts
    129

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    (amek napas dulu..penat nak mati)

    saya..
    mewakili team 8.. 8 lagi.

    buat orga + komiti + juri + tetamu bagai
    tengs byk2. korang mmg sgt super duper bes.
    hadiah semua dgn usaha penat lelah korang mmg tak bebaloi rm5.
    patot up lagi.. err.. tapi janganlah mahal sangat ye.
    harap2 dapat buat lagi event macam ni ye.
    boleh sharpen skill photografi lagi.
    sila beri tunjuk ajar.

    buat yg menang.
    tahniah.
    group mana tah yg dapat bolot semua 'Gula-gula Dewan' tu.
    haha.

    buat yg tak berapa nak menang..
    kita cube lagi utk event akan datang.

    buat team 8 lagi..
    walaupun masa kat Checkpoint 2..
    kita hampir tak dapat keluar dr tren..
    pasal tren punya pintu.. dan the only pintu..
    taknak bukak.. terpaksa berkejaran kat pintu lain..
    dan walaupun masa nak submit gambar..
    4 keping thumbdrive dan sebijik SD 4gb pun tak berjaya nak transfer gamba team kite yg tak seberapa..
    tapi..tetap bejaye abeskan sume sampai selesai.
    ekselen man.
    haha.

    wahuuu..~~

    hari ni mmg nikmat.
    balik malam tu siap kena simbah hujan lebat lagi. kena splash dengan teksi. dengan bengkak lebam lututnya akibat tersungkur.
    best best.

  6. #621

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    Mmg best....
    Tahniah kpd penganjur.... juri dan member2 semua....
    Byk yg dapat dipelajari hari nie...
    Kawan2 pun dah bertambah... Thanks again...

    Satu program yg bagus utk komuniti kita....
    Blasah jer...

  7. #622

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    huarghhh.. penat.. ngantok.. best.. happening... tido dulu laa.. gambar sok2 leh up.. hehehe..

  8. #623

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    fi Ardillah
    Posts
    1,916

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    Quote Originally Posted by bigbrother View Post
    huarghhh.. penat.. ngantok.. best.. happening... tido dulu laa.. gambar sok2 leh up.. hehehe..
    ai ai...pi tido...pi tido...esok up gambo...scan dulu kat kedai...thehehehe
    من صمت نجا
    "Captures the spiritual beauty of creation itself"
    Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value
    PhotoFolio | flickr™ | Callidesign™

  9. #624

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    Quote Originally Posted by Firdaus™ View Post
    ai ai...pi tido...pi tido...esok up gambo...scan dulu kat kedai...thehehehe
    sok pon x sempat.. kedai tutup.. lusa aa.. hehe..
    terima kasih firdaus.. tolong2 kami.. lepak2 ngan aku.. sampai ptg.. hehe.. tolong jd OP.. walaupon x join photorace.. ttp dtg ponteng kerja utk beri sokongan kat amazing photo race ni. hehe.. ko mmg best.. hehe..

  10. The Following User Like This Post:


  11. #625

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09


  12. #626

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    Moderator, sila tutup ini topik..huhu

  13. #627

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    di mana jua anda berada ...
    Posts
    680

    Re: FMDC Amazing Photo Race KL 28.02.09

    tahniah kepada yang menang dan kepada para komiti yang bertungkus lumus menjayakan photorace kali ini.
    Makan bulan jugak rasanya mereka bersusah payah menyiapkan dan menyediakan pelbagaian dalam photorace kali ini.
    kepada perserta yang tidak menang itu, cuba lagi di lain pertandingan.

    saya nak ulas sedikit mengenai gambar gambar yang di nilai petang tadi, antaranya:

    1. Rasanya strategi menangkap gamabr tadi ramai yang main tangkap muat saja. planning rasanya kurang kemas. rasanya semua ahli kumpulan shoot semua gambar dalam list tadi. itu rasanya terkejar kejar dan kekurangan masa. rasanya kalau dibahagikan sorang 5 subjek, kita ada focus dan ada masa yang lebih untuk berfikir dan menghasilkan gambar yang lebih mengancam.

    2. Kebanyakannya menepati tajuk yang diberikan tapi ramai yang snapshot sahaja. ambil gamabr ni semua orang boleh ambik gambar, tapi untuk menghasilkan gambar yang betul betul para juri terhenti sejenak utk menghayati gambar tu rasanya kena banyak berfikir sebelum tekan shutter. bukan setakat snap sahaja. kena tanya dulu diri kita ni, kita dalam pertandingan, group sebelah pun ambil gamabr yang hampir2 sama jugak, subjek apa yang aku boleh ambil yang lain dari yang lain? kelainan itu lah yang di cari.

    3. secara teknikalnya rasanya majoritinya ok. DSLR ni sepatutnya mempercepatkan lagi pembelajaran photography, tidak seperti zaman pilim. tapi ada jugak gambar yang lens shake, over expose dan white balance kurang tepat. rasanya perkara2 itu boleh dipelajari dan boleh diperbaiki lagi.

    4. pemilihan subjek dan background. rasanya ramai yang kurang ambil teliti mengenai background gambar. mungkin nak cepat dan kesuntukan masa (itu pun kena pelajari jugak bagaimana untuk membahagikan masa dan membahagikan tugas tugas). subjek yang cantik pun tapi background yang kurang teliti, akan memusnahkan gambar. kalau boleh dapatkan background yang boleh support subjek tu, itu lebih elok.

    rasanya itu dahulu, mungkin juri juri lain boleh tambah.

    mungkin kumpulan yang menang tadi boleh berkongsi apa kah strategi yang di pakai?

    sekian

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •