Page 5 of 20 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 288

Thread: Outing Makro 22 Feb 2009

  1. #61

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Shall I include your name Dr.Malek??..alahai diorg tu pun sesajer letak nama tu..ntah2 2-3 worang jer turn up....jika hanty masukkan nama Malek...sure lagi ramai nak join....nak minta otegerap tu sure punya.. bukan nak macro menatang...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  2. #62

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Peserta :
    1. Red ( Jurulatih Makro dan Seni Silat Gayung )
    2. Ikelah ( Jurulatih Makro dan pegawai 9W dan pertolongan cemas )
    3. Boogeyman ( Orang yang korang kena belanja sarapan )
    4. Hanty Zain ( Tukang interview sesi suai kenal ) -016-693dua4dua4
    5. pistOL7 (For u kita buat d Bukit Gasing. Tak dtg kalu, kita celup celup kat pool)
    6. emran ( Di lantik ambil alih organisasi outing ni.Iman dia kuat dan tak tergoda.)
    7. lufiahs (kalau DUN Kemensah dan Rimba Ampang terpilih; DUN yg lain tuuu parti lain)
    8. azli (Aral jauh nun di utara. Dia dtg bawak D90nya)
    9. Alarmist (br je angkat ET, tp belom penah try..)
    10. eastone (xde lens makro..blasah je. Nanti mesti teracun jugak ni kang)
    11.Faiz Zaki (018-2007125)
    12-botaks ...syabas..mencuba itu lebih baik dari tak cuba langsung...LOL
    13.kingmarul...kalau masa tidak cemburu buta..wakaakka
    14. Man Puchong.

    Aktiviti ini percuma..tiada bayaran..ke ganer booogey??aaarr bawa mineral water masing2..spare satu utk hanty eik...
    Yer aktiviti ni percuma je. Tak pernah lagi orang bayar. Kalau ada sesaper nak bayar jugak, masa aku tengah tak perasan atau perasan, letak sebijik lens Nikon 70-200 f2.8 kat dalam kereta aku . Hanty nak apa? Nak moto.

    Sana ada space tak untuk orang duduk sarapan sebab aku boleh je bawak tikar.
    Cadangan untuk bagi outing makro ni lebih mearik: Lepas outing ni apa kata kita buat macam pengiktirafan foto terhebat terluar biasa. Kita lantik sorang sifu makro yg kebetulan tak ikut serta untuk pilihkan 5 foto terhebat. Tak de la hadiah apa ke hanya pengiktirafan saje, kita bagi calit lens koperal ke atau yang tak menang tu kena bagi tabik spring ke.
    Amacam?

  3. #63

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    shah alam+tg karang
    Posts
    119

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    lupe lak..bukit gasing ni dkt dgn ape ek
    ingin jadikan kamera bekerja dengan ku..
    www.bortaksfoto.com

  4. #64

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Boogey bawa jer tikar tu...hantybawa bantal busyuk hanty..i..korang semua gi macro hanty tunggu barang2 berharga sambil golek2 dgn bantal busyuk ngadap langit...

    siapa pernah naik bukit gasing boleh beri sedikit gambaran tak??

    1. Ada kawasan untuk tebar jala tak..isk silap tebar tikar lah..
    2.Kemudahan awam spt tandas ada ketidak?
    3. Ada limit tak berapa kenderaan boleh naik kesana??....jika tidak boleh byk kenderaan, kita aturkan car pool dari mana2 post..dari opis pistol pun boleh kita aturkan..parking kereta sleamat don't worry.
    4.Dari segi keselamatan bagaimana??selain malaun (extortion dll)..tanah runtuh juga kena fikirkan


    sekian buat waktu ini. Outing lama lagi..boleh soal macam2 lagi kendian...LOL
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #65

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    tandas tak de. longkang ada kalau nak berkumuh.

    lorong denainya sempit, kalau selisih 2 orang tu leceh sikit. camne nak pergi ramai2 ntah.

    tempat bentang tikar rasanya x de. ada ke emran?

    tak pernah pergi pagi tapi hujung minggu jadi tempat orang trekking. patutnya ramai gak orang. kita boleh ke trail yg jauh sikit yg mungkin x ramai orang. kadang2 ada yg bawak anjing.

    suasana agak gelap. flash adalah wajib. ala, built-in pun boleh.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  6. #66

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post

    siapa pernah naik bukit gasing boleh beri sedikit gambaran tak??

    1. Ada kawasan untuk tebar jala tak..isk silap tebar tikar lah..
    2.Kemudahan awam spt tandas ada ketidak?
    3. Ada limit tak berapa kenderaan boleh naik kesana??....jika tidak boleh byk kenderaan, kita aturkan car pool dari mana2 post..dari opis pistol pun boleh kita aturkan..parking kereta sleamat don't worry.
    4.Dari segi keselamatan bagaimana??selain malaun (extortion dll)..tanah runtuh juga kena fikirkan
    1. ntah ler... macam tade jek.. macam red cakap.. laluan sempit... tak perasan plak sebarang tempat lapang kecuali kat taman permainan bebudak.. masa permulaan denai adelah kawasan sedikit luas.. tapi rasanya tak level...

    2. tandasnya sangat 'awam' ... kekekke

    3. parking jek kat sebelah jalan.. kalau weekend mmg penuh keta...

    4. keselamatan kawasan nie insyaAllah ok.. ramai orang tetua jogging sesorang diri jek (tapi biasanya adalah bawak tongkat skali.. mungkin utk keselamatan diri... )... antara tempat beberapa orang selalu pi makro seorang diri tanpa perlu risau sangat tentang safety(saya dulu adalah pegi sesorang dua tiga kali.. suasana rasa selamat.. hutan yang ramai orang berjalan).. ramai jogger walaupun hari weekdays.. weekend ramai!!!

    bila dah jawab soklan nie barulah terpikir... bukit gasing nie sempit laluan denainya.. bila tertembung jogger kene ke tepi.. kalau weekend pepagi ramai betul jogger nya nanti...ada antara mereka yang bawak doggie.. camne ekk.. hentam saje lah.. hehhe
    Last edited by emran; 12th February 2009 at 10:37 PM.

  7. #67

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Shall I include your name Dr.Malek??..alahai diorg tu pun sesajer letak nama tu..ntah2 2-3 worang jer turn up....jika hanty masukkan nama Malek...sure lagi ramai nak join....nak minta otegerap tu sure punya.. bukan nak macro menatang...

    Tak sure lagi buleh datang la auntie..


  8. #68

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    Boogey bawa jer tikar tu...hantybawa bantal busyuk hanty..i..korang semua gi macro hanty tunggu barang2 berharga sambil golek2 dgn bantal busyuk ngadap langit...

    siapa pernah naik bukit gasing boleh beri sedikit gambaran tak??

    1. Ada kawasan untuk tebar jala tak..isk silap tebar tikar lah..
    2.Kemudahan awam spt tandas ada ketidak?
    3. Ada limit tak berapa kenderaan boleh naik kesana??....jika tidak boleh byk kenderaan, kita aturkan car pool dari mana2 post..dari opis pistol pun boleh kita aturkan..parking kereta sleamat don't worry.
    4.Dari segi keselamatan bagaimana??selain malaun (extortion dll)..tanah runtuh juga kena fikirkan


    sekian buat waktu ini. Outing lama lagi..boleh soal macam2 lagi kendian...LOL

    Auntie.. kalau Bukit Gasing yg dekat dengah UH tu kan.. yang saya tau.. rumah2 kat atas sana tu besar2 n cantik belaka...

  9. #69

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    ya betul rumah2 besar2 dan cantik2 belaka tetapi atas bukit hanty belumsampai..setakat kaki bukit tu dulu kira tempat lepak aaar masa muda2...takperlah hanty tak paksa jika dapat join lagi bagus...(btw, masa 7 Feb tu hanty benar2 sibuk dan PM baru baca today tetapi tidak boleh reply..full ma.hanty mohon maaf byk2)

    *emran..yg bawa dogie tu mesti kes nak suh dogie diorg melepas..so kita kena berhati2 aar ada perangkap/bom..hi hihi

    **yg bertongkat tu mesti dah baya2 hanty tu..boleh aaar pinjam just incase I need to bertongkat..
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #70

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    ya betul rumah2 besar2 dan cantik2 belaka tetapi atas bukit hanty belumsampai..setakat kaki bukit tu dulu kira tempat lepak aaar masa muda2...takperlah hanty tak paksa jika dapat join lagi bagus...(btw, masa 7 Feb tu hanty benar2 sibuk dan PM baru baca today tetapi tidak boleh reply..full ma.hanty mohon maaf byk2)

    *emran..yg bawa dogie tu mesti kes nak suh dogie diorg melepas..so kita kena berhati2 aar ada perangkap/bom..hi hihi

    **yg bertongkat tu mesti dah baya2 hanty tu..boleh aaar pinjam just incase I need to bertongkat..
    hanty apa susah bawak jer paippod

  11. #71

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    nak mencabar sikit kita masuk kat belah jambatan gantung. sana rasanya kurang orang berbanding dgn main entrance. trek sana pun lebar sikit.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  12. #72

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Rasanya menjelang 22 feb nanti gamaknya boleh ada lebih 20 orang join outing ni? Muat ke denai tu? Di Bukit Gasing tu memang situ je ke spotnya? Kot la ada kawasan lapang sikit ke. Kang nak briefing pun tak de ruang plak?

  13. #73

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    shah alam+tg karang
    Posts
    119

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by Boogeyman View Post
    Rasanya menjelang 22 feb nanti gamaknya boleh ada lebih 20 orang join outing ni? Muat ke denai tu? Di Bukit Gasing tu memang situ je ke spotnya? Kot la ada kawasan lapang sikit ke. Kang nak briefing pun tak de ruang plak?
    hmmm kalau dekat FRIM tak leh ke?kawasan pun lapang.lgpun sana skang tengah ada foto contest so amik gambar leh la anta skali kt FRIM hehehe
    ingin jadikan kamera bekerja dengan ku..
    www.bortaksfoto.com

  14. #74

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Quote Originally Posted by bortaks View Post
    hmmm kalau dekat FRIM tak leh ke?kawasan pun lapang.lgpun sana skang tengah ada foto contest so amik gambar leh la anta skali kt FRIM hehehe
    ehhh............... betul laaa dekat FRIM tgh ada pertandingan; sila rujuk http://www.frim.gov.my/index2.cfm?me...ner&kodnews=63

    jadi boleh pertimbangkan semula lokasi kut.....

    org jawa kata "kill two birds in one stone laaa" (alaaaa masa aku kecik2 dulu; sekali lastik 3 ekor burung mati pun ada)

    TQ bortaks utk info yg amat bagus & lumayan

  15. #75

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661

    Re: Outing Makro 22 Feb 2009

    Di FRIM berlambak pacatdan siap buat 'belly dance' lagi kat entrance denai welcoming the visitors. en boogey boley join buat dance.....hahahaha.

    kat taman teruntum kuantan, okey...tak ada gangguan langsung kecuali mr mosq.
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •