Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Canon 50D

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    211

    Thumbs up Canon 50D

    Ada tak sesiapa menggunakan Canon 50D? So far, xde lagi topik ni.. mungkin gak sebab Canon 50D ni agak baru di pasaran.. Tapi kalau ada, lets borak-borak...
    Under-developed Super-human using Canon 300D
    Now equipped with Canon 50D + 17-85mm IS USM
    Sigma 18-200mm, Sigma 70-300mm, Canon 18-55mm, Canon 50mm 1.8f II

  2. #2

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Canon 50D

    Cuba tanya hanty zain.
    Beliau dah lama pakai 50D nie.

    Tengah buat survey harga juga, harga dalam 4.4K body saja.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    211

    Re: Canon 50D

    Ok.. Kalau u g Tarita Photo kat Sg Wang Plaza.. u boleh tekan2 dia.. dia boleh bagi body rege RM4000.. So far I dok survey2 kat Sg Wang area tu.. Tarita gave me the cheapest.. Kalau ada lagi tempat lagi yg murah, korang boleh bagitau..

    BTW, rasa2 Haunty Zain x pakai 50D.. dia pakai 5D dari dulu.. 50D ni still baru di pasaran..
    Under-developed Super-human using Canon 300D
    Now equipped with Canon 50D + 17-85mm IS USM
    Sigma 18-200mm, Sigma 70-300mm, Canon 18-55mm, Canon 50mm 1.8f II

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon 50D

    isk...patutler tersedak minum ayo sejuk pagi ni...korang sesebut hanty eik...hanty belum lagi sampai tahap 5D...Askme,Emran and few others yes...Askme tgh survey lagi satu body camera utk anaknya tu...on 50D tu katanya rega dah naik..berapa percent naik tak tahulah hanty...dulu beli +- 6K dgn lens 18-200. Mmg terfikir2 nak beli body yg ke4 tapi tu aaar now hanty sendiri dah macam pedap jer ngan fotografi..rasa nak buat painting ler pulop....oil painting ke, apa2 aaar...nak cuba hobi baru...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    211

    Re: Canon 50D

    huiks.. yeke.. hanty pakai 50D.. sejak bila tu.. rasa2 last time hanty ada pakai body yang hebat gak.. bukan 5D ke? heheh.. lupa la.. dah lama tinggalkan forum ni.. dari fotopages malaysia kepada fotomedia malaysia.. dulu xde baby.. skang dah ada baby.. dulu keje ngan orang.. skang dah full time business.. dan salah satu cabang bisness is fotografi..
    Under-developed Super-human using Canon 300D
    Now equipped with Canon 50D + 17-85mm IS USM
    Sigma 18-200mm, Sigma 70-300mm, Canon 18-55mm, Canon 50mm 1.8f II

  6. #6

    Join Date
    May 2009
    Location
    Kangar, Perlis
    Posts
    61

    Re: Canon 50D

    .. mohon mencelah.. aku baru je angkat 50D, dalam bulan 2 yg lepas.. aku dpt RM5650 with kid lens 18-200mm.. apa yg menjadi kemusykilan tu.. leh la kita kongsi..?

  7. #7

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    211

    Re: Canon 50D

    Quote Originally Posted by ibnu_khalily View Post
    .. mohon mencelah.. aku baru je angkat 50D, dalam bulan 2 yg lepas.. aku dpt RM5650 with kid lens 18-200mm.. apa yg menjadi kemusykilan tu.. leh la kita kongsi..?
    Pergh.. murah tu.. kat mana ko beli tu? Aku beli RM5970 with Kit Lens 17-85mm IS USM + Screen Protector + UV Filter + Camera Bag (Canon punya yg murah - muat2 camera je). Beli kat Tarita, Sg Wang..

    huhu...
    Under-developed Super-human using Canon 300D
    Now equipped with Canon 50D + 17-85mm IS USM
    Sigma 18-200mm, Sigma 70-300mm, Canon 18-55mm, Canon 50mm 1.8f II

  8. #8

    Join Date
    May 2009
    Location
    Kangar, Perlis
    Posts
    61

    Re: Canon 50D

    Quote Originally Posted by nikfariz View Post
    Pergh.. murah tu.. kat mana ko beli tu? Aku beli RM5970 with Kit Lens 17-85mm IS USM + Screen Protector + UV Filter + Camera Bag (Canon punya yg murah - muat2 camera je). Beli kat Tarita, Sg Wang..

    huhu...
    ermm.. aku beli kat Low Yat Plaza.. nama kedai dia kalu x silap 'gadgets shop' ... harga tu sekali ngan beg & CF card 4gd.. Hoya 72mm UV filter n screen protector kena tambah duit sikit, kalu x silap dalm rm100 lebih kut.. tak ingat dah yang tu..

  9. #9

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    johor bahru
    Posts
    29

    Re: Canon 50D

    Quote Originally Posted by nikfariz View Post
    Ok.. Kalau u g Tarita Photo kat Sg Wang Plaza.. u boleh tekan2 dia.. dia boleh bagi body rege RM4000.. So far I dok survey2 kat Sg Wang area tu.. Tarita gave me the cheapest.. Kalau ada lagi tempat lagi yg murah, korang boleh bagitau..

    BTW, rasa2 Haunty Zain x pakai 50D.. dia pakai 5D dari dulu.. 50D ni still baru di pasaran..
    bro tarita ni kedai die blah mane yek? tingkat bape.. aritu dok belek2 50D kat boeing s.wang tetiba tergatal nak belek 5D plak pastu rachon sudah masuk urat sarap padan muke... tp mahal sgt lee... body je dah Rm7600 deeehhh... try tgk 50D lagi ahh..

  10. #10

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11

    Re: Canon 50D

    salam
    aku pun baru jer sambar 50D.. dkt AVER AWARDS lowyat, harge semer skali termasuk aksesori tambahan dan after diskaun RM5177 jer... masih belajar lagi dia nyer function nih.. penin gaks.. maklumlah beginner

  11. #11

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    duk d gAnu lagi takat ning
    Posts
    222

    Re: Canon 50D

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    isk...patutler tersedak minum ayo sejuk pagi ni...korang sesebut hanty eik...hanty belum lagi sampai tahap 5D...Askme,Emran and few others yes...Askme tgh survey lagi satu body camera utk anaknya tu...on 50D tu katanya rega dah naik..berapa percent naik tak tahulah hanty...dulu beli +- 6K dgn lens 18-200. Mmg terfikir2 nak beli body yg ke4 tapi tu aaar now hanty sendiri dah macam pedap jer ngan fotografi..rasa nak buat painting ler pulop....oil painting ke, apa2 aaar...nak cuba hobi baru...
    hanty print black n white la gambar atas kanvans pas tu cat pakai oil paint.... jadi fine art tu.... bule jual riban-riban....

  12. #12

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pantai Barat - Pantai Timur - Pantai Barat
    Posts
    912

    Re: Canon 50D

    Aku ada baca kat satu forum nih katanya rega 50D dah turun... nih aku copy paste:

    luckily i have not bought my camera yet...my friend just reported that he bought a EOS 50D body (Canon Malaysia set) in golden triangle area for RM3600...that's RM400 down from previous prices...according to the dealer, the prices just effective today 1/DEC/09...i suppose other models will drop too...

    so, from a 500D...i am now seriously considering the 50D...

    so, if you are going to buy 50D and they quote you the RM4000 street price for a 50D body, tell them Canon already officially drop price on 1st DEC 09...

    wonder how much the 500D is now...

    and don't ask me which shop, because the shop ask my friend not to publicise the source of the info...
    tak tau betul ke tak kan... Harap dapat membantu la.. mekasih.
    ~ NO Retreat No Surrender ~




    http://www.flickr.com/photos/achid

  13. #13

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11

    Re: Canon 50D

    Quote Originally Posted by Achid View Post
    Aku ada baca kat satu forum nih katanya rega 50D dah turun... nih aku copy paste:

    luckily i have not bought my camera yet...my friend just reported that he bought a EOS 50D body (Canon Malaysia set) in golden triangle area for RM3600...that's RM400 down from previous prices...according to the dealer, the prices just effective today 1/DEC/09...i suppose other models will drop too...


    tak tau betul ke tak kan... Harap dapat membantu la.. mekasih.


    alamak terawal beberapa hari jek dari tarikh tu... aduss kalu tak mesti murah je dapat bleh sambar lens power skit

  14. #14

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    johor bahru
    Posts
    29

    Red face Re: Canon 50D

    price check! price check! 50D di boeing sungai wang RM 3300.00 sambaq cepat sebelum ilang dipasaran ;-D
    (dulu cita-cita nak bli 40D... punya nak tunggu harga turun ujung2 discontineud terus huhu)

  15. #15

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Klang
    Posts
    80

    Re: Canon 50D

    Salam,masih boleh dapat harga RM3300 lage ke? kalau tak terpaksa ambik second aje around 3K.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •