Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: Backup.. oh..Backup...

  1. #16

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Backup.. oh..Backup...

    beli 2-3 hdd untuk backup, 500GB/setiap satu..cukup dah...lepas tu buat backup plak kat DVD, pastikan beli yang SONY, brand lain xtahu..SONY so far kualiti terbaik..calar sikit2 pun still boleh guna lagi..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  2. #17

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    B.B. Bangi
    Posts
    180

    Re: Backup.. oh..Backup...

    bnyk cadangan menarik ni, kena salin wat notes utk masa hadapan...

  3. #18

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: Backup.. oh..Backup...

    online backup/storage ni seronok jugak tapi bagi saya la... baik buat local storage... beli file storage server ker.. atau beli hard disk bebanyak.. problem dengan external storage ni adalah connection... kalau yang kat US atau luar negara.. letih jugak nak download/upload... ni kalau korang nyer line broadband biasa la... Kalau line T1 tu lain cerita...

    kat kulim akan ada data center tak lama lagi.. sebelah office saya jer... leh la ushar kot-kot harga storage murah...

  4. #19

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Backup.. oh..Backup...

    Quote Originally Posted by eddymohd View Post
    online backup/storage ni seronok jugak tapi bagi saya la... baik buat local storage... beli file storage server ker.. atau beli hard disk bebanyak.. problem dengan external storage ni adalah connection... kalau yang kat US atau luar negara.. letih jugak nak download/upload... ni kalau korang nyer line broadband biasa la... Kalau line T1 tu lain cerita...

    kat kulim akan ada data center tak lama lagi.. sebelah office saya jer... leh la ushar kot-kot harga storage murah...
    hohoho...harap2 murah la sewa kat situ... online storage pada sy x ley diharapkan sangat sekrang..dengan kualiti internet sekarang.. beli ext HDD tu langkah terbaik..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  5. #20

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Backup.. oh..Backup...

    beli je HDD external mcm maxtor one touch backup..... sekali push je sme file anda terbackup...... carilah hdd desktop tuh... lg pantas dan tahan lasak...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #21

    Re: Backup.. oh..Backup...

    saya ada masalah dgn external hard disk ni juga..kat mana saya boleh hantar untuk recovery data..belah utara or KL..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •