Page 1 of 82 1231151 ... LastLast
Results 1 to 15 of 1221

Thread: Mari berkenalan dengan Dome Clone

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Talking Mari berkenalan dengan Dome Clone

    aku tak tahu nak tulis apa,
    tadi ada seorang visitor photoblog aku bagi komen dan bagitau pernah lihat gambar2 yg aku shot di satu blog lain , bila aku masuk tengok bukan setakat dia ambil gambar (siap crop buang watermark dan letak watermark blog dia) tapi juga dengan profile2 aku dia copy dgn semua jenis lens dan kemera dia tulis sama.










    mengikut pelapor ini juga ..mamat ini pernah terlibat dalam menipu jual beli kamera dengan member dia.
    korang boleh tengok blog dia :

    http://skatype.blogspot.com/ (sudah di tutup malam tadi selepas mengetahui penipuan dia diketahui)
    http://skatypegalery.blogspot.com/
    http://skatype.wordpress.com

    ni plak kat myspace :

    http://www.myspace.com/briecwflied

    dan ini di Friendster :

    http://profiles.friendster.com/72675949


    Sumber asal yang di curi : www.digitaldome.com.my


    maklumat terkini ( 28 mei 09 )


    - nama betul : Mohd Izani M. Bakri (menyamar menggunakan nama 'tengku' dan mengaku sebagai kerabat di raja terengganu)
    - nama lain : Bob
    - nickname dalam internet : sketype
    - asal : Machang, Kelantan ( di syakki kini berada sekitar KL )
    - pelajar cosmopoint kuala terengganu (sudah sebulan lebih tidak hadir di kolej dan tidak hadir pada final exam)
    - president majlis perwakilan pelajar ( MPP ) cosmopoint KT
    - terlibat dalam penipuan jual beli kamera , mencuri & menjual gambar2 hak milik orang lain di internet dan mengaku hak dia
    - telah menutup skatype.blogspot.com pada 24 mei 09
    - telah menutup akaun myspace pada 28 mei 09
    - nama penuh serta no IC telah di dapati dengan kerjasama pihak cosmopiont


    ------------------

    anda boleh layari blog & myspace penyangak ini yg dia tutup melalui google cache -

    blog - http://74.125.153.132/search?q=cache...ient=firefox-a
    myspace - http://74.125.153.132/search?q=cache...ient=firefox-a
    Last edited by dome; 28th May 2009 at 04:21 PM.

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    siap touch pipi lagi tows
    wakaka

    About Me

    Aku adalah insan biasa yang meminat dunia photografy dan merupakan pelajar dlam jurusan kerat2,bedah2 n jahit2 orng. Sukakan keindahan dan keharmonian serta meminati hasil karya yang membuatkan aku makin terbuai.. Fotografi adalah sebuah mimpi seni. Ianya terlalu abstrak. Oleh itu, tak hairan la kalau begitu susah bg kebanyakan orang untuk memikirkannya. Dan bagi aku, ianya begitu malas dan busuk jika difikirkan bahawa kamera yang membikin dan mencantikkan foto. Kadang kadang selalu kedengaran ianya terlalu mudah untuk menyalahkan kamera jika fotonya tak cantek.Beri tumpuan pada foto dan bukan pada kamera semata mata.Inilah fotografi berseni!

    ayat power tu dome
    ttthehe
    Last edited by aji; 23rd May 2009 at 05:53 PM.
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    adei....takleh tahan nak gelak aku ji tgk

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    dome sejak bila ang b uat plastic surgery nims kekekekeke
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone



    yang ni pun tiru tu yang tatahan tows
    adeh sakit perut haku
    oxygen oxygen

    siap hapdet status
    "new release my snap shoot.. view of kuala terengganu and flora photo.."

    wakaka
    adeh sakit hulu hati
    Last edited by aji; 23rd May 2009 at 06:09 PM.
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone



    ko tiru sideburn dia ke dia tiru sideburn ko dome?
    wakakaka

    aku ingat mamat ni dah banyak buat bengkel "lense"
    plus buku jutawan gak nims
    ttthehe
    Last edited by aji; 23rd May 2009 at 06:07 PM.
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    ko try baca komen2 kat blog dia tu ... adeiiii

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    itu aaaaaaaa macam mak nyah pun ada muka clone dome nie
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone



    kene print ni ji tampal belakang bus

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone



    ini gambar aku nie wakakakaka adoii la
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    Quote Originally Posted by buttet View Post


    ini gambar aku nie wakakakaka adoii la
    ni bukan yg kita shoot kat titiwangsa ke tet?
    kena bayar nims model release
    wakaka

    Interests: aq mnat dlam photo side.. aq nk jderk the best photografer, hehe.. doa2kan ler ye.
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone



    ini pun tak tahannnbn
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    Quote Originally Posted by dome View Post


    kene print ni ji tampal belakang bus
    canon tows
    wakaka

    ni kalau sabahria tengok nims dome
    confirmed...

    ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    titieangsa apa dome nie kat putrajaya salina pun ada nie
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  15. #15

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Cyberjaya
    Posts
    318

    Re: Mari berkenalan dengan Dome Clone

    Gambar adalah sajak tanpa kata-kata........ perghhhhhhhhhhhhhh
    Minat nak buat duit dengan gambar...
    to register click here : http://submit.shutterstock.com/?ref=1056

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •