Results 1 to 11 of 11

Thread: Moh ke Krabi

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Blue Planet
    Posts
    845

    Moh ke Krabi

    Berpeluang ke Wilayah Krabi pada minggu lepas atas urusan kerja. Ni adalah beberapa gambar yg sempat dirakamkan sepanjang seminggu sy disana

    Beraneka makanan

    Ni lah durian siam. 3 paket tu reganya dalam RM12 duit kita. Tapi tak sedaplah sebab tak manis cam durian kiter


    Laksa Thai tapi rasa kuah dia macam kuah lemak.


    Sosej versi siam. Takot nak beli tatau apa dalamnye


    Himponan lauk pauk yang sunggoh lain macam rasanye



    Beraneka tempat menarek

    Nama tpt ni dah tak ingat sebab dah mabuk lauk on the way nak ke pulau2 disekitar PhiPhi. Bila terjun dalam air kat sini, air laut kat sini masin tak hengat tak sama macam kat Pot Disckson


    Long tail boat menyusuri Khao Khanap Nam


    Emerald pool airnyer jernih kaler hijau, diceritakan air dia jadik hijau sebab airnya byk kandungan mineral galian


    Shell cemetery beach. Tanah perkuburan siput2 laut


    Sempat amek gambar gajah sakit. Gajah ni buat bising sebab belakang dia cedera. Tapi doktor haiwan tak sampai2 lagi kata orang kampong


    Shell cemetery beach. Tanah perkuburan siput2 laut


    Long tail boat yg membawa pelancong ke pulau Phi Phi


    Sebuah Wat Siam di tengah2 bandar Krabi


    Inilah rupa perkampunagn air Muslim di Krabi


    Pemandangan semasa matahari terbenam yg menunjukkan Khao Khanap Nam


    Pantai Aonang yg sepi sebab dah nak malam


    Perkampungan Muslim terapung di bandar Krabi
    mataku adalah kameraku, tapi kameraku bukanlah mataku

    http://www.pesonaimage.com
    http://twitter.com/pesonaimage

  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Re: Moh ke Krabi ....

    gambar terbaek brader zzoux ! sejuk mata memandang

  4. #3

    Join Date
    May 2008
    Location
    PJ || KL || Kulim || Ipoh
    Posts
    150

    Re: Moh ke Krabi ....

    Quote Originally Posted by zzoux View Post


    Pemandangan semasa matahari terbenam yg menunjukkan Khao Khanap Nami

    terbaik sifu..!! saya paling suka gambar ni. terasa tenang.
    Thumbs up

  5. #4

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Taiping,Perak+ kepala batas. Penang
    Posts
    267

    Re: Moh ke Krabi ....

    memang cantik betul gmbar otai kite ambil ni.. jelousnya..

  6. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Underground
    Posts
    4,866

    Re: Moh ke Krabi ....

    great series abam zoux.. tambah la lagi..

  7. #6

    Join Date
    May 2009
    Location
    KUALA LUMPUR
    Posts
    79

    Re: Moh ke Krabi ....

    Awesome..tgk pics nie..rase nak gie Krabi lak...Moh kite..

  8. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Moh ke Krabi ....

    patut la call xdapat kekekek
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  9. #8

    Re: Moh ke Krabi ....

    lawa lawa gambar...krabi bnyak spot landscape...
    ada amik sunset dia tak... ??

  10. #9

    Join Date
    May 2006
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,079

    Re: Moh ke Krabi ....

    Gambar dari sifu musti terbaik tapi.......kurang ummmph sket pasai x dak gambar awek siam........tak kan simpan kot.....share la ngan kita orang....
    " shoot to frame not to kill "
    http://sniper44photography.com/

  11. #10

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    place where no other
    Posts
    1,708

    Re: Moh ke Krabi

    i likeee... memang best la tempat ni nampaknya.. nak pegi jugak la.. great coverage bro zoux..
    .::. Shoot for the moon. Even If I miss, I'll land among the stars.::.

    Ismariza's Flickr™ | My Photo | Underoneroof Wedding Gallery

  12. #11

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Moh ke Krabi



    yg ni wat iklan Spa best nih kekekeke...
    idola tetapla idola

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •