Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33

Thread: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    ada kebun getah tak diatas bukit ekkeekkee...
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,519

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    satu lagi story telling dia biasanya sgt bagus dlm gambar2 yg diorang buat .bukan setakat kekuatan editing saja.
    kebanyakan kita di sini tiru tanpa story telling yg bagus...dah dpt buat ROL tu kira gempak dah tu.thehehe

    contoh :

  3. #18

    Talking Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    perghh...mantap bro..tak terpikir otak mcm mana nak wat smpi tahap mcm tuh..kena banyak menuntut lagi nampak gaya..

  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,519

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    hehe itu dah di layerkan banyak dah tu dgn kaedah superimpose sekali.

  5. #20

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Jakarta
    Posts
    115

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Ni latest shots ROL ala RPK dirakam jam 9.00pg hari minggu 11-Oct ketika kabus makin menipis di daerah Banten. Indonesia

    Kepada teman2 FMDC yang berminat untuk belajar dgn photographers kreatif Indonesia Agah Permadi dan Fitra Pranadjaja, mungkin boleh hubungi saya untuk ikuti workshop mereka di Jakarta.

    Hasil Agah Permadi boleh lihat di sini http://photo.net/photodb/member-photos?user_id=3751262
    Hasil Fitra Pranadjaja di sini http://myinfrared.com/galeri/thumbna...tupby&uid=1360

    My email : zur_sham@yahoo.com





    -zuraisham
    Cari makan di tempat orang..
    http://www.flickr.com/photos/zuraisham
    http://www.freewebs.com/seriandamanwero
    YM: zur_sham

  6. #21

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Perlis
    Posts
    1,394

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by zuraisham View Post
    Ni latest shots ROL ala RPK dirakam jam 9.00pg hari minggu 11-Oct ketika kabus makin menipis di daerah Banten. Indonesia

    Kepada teman2 FMDC yang berminat untuk belajar dgn photographers kreatif Indonesia Agah Permadi dan Fitra Pranadjaja, mungkin boleh hubungi saya untuk ikuti workshop mereka di Jakarta.

    Hasil Agah Permadi boleh lihat di sini http://photo.net/photodb/member-photos?user_id=3751262
    Hasil Fitra Pranadjaja di sini http://myinfrared.com/galeri/thumbna...tupby&uid=1360

    My email : zur_sham@yahoo.com
    Adakah bapak zuraisham kapan kembali ke Malaysia dan mengadakan workshop sebeghitu untuk rakan taulan di sini?

  7. #22

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Jakarta
    Posts
    115

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Saya sering balik ke KL cuma saya tak layaklah nak buat workshop photoshop cemtu.
    Kalo ada kekawan berminat utk ke Jakarta dan belajar dari maestro Indonesia. Dengan senang hati saya boleh bantu.
    Workshop buat hari Sabtu 10 pg - 6 ptg, then esoknya Ahad bertolak pergi lokasi photo hunting yag tidak begitu jauh dari tmpt workshop.
    Jemputlah datang...AirAsia 5 kali sehari KL-JKT
    Last edited by zuraisham; 15th October 2009 at 11:24 PM.
    -zuraisham
    Cari makan di tempat orang..
    http://www.flickr.com/photos/zuraisham
    http://www.freewebs.com/seriandamanwero
    YM: zur_sham

  8. The Following 2 Users Like This Post:


  9. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,464

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    menarik..bila lah boleh berguru dgn mereka agaknya...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #24

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Perlis
    Posts
    1,394

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by zuraisham View Post
    Saya sering balik ke KL cuma saya tak layaklah dah buat workshop photoshop cemtu.
    Kalo ada kekawan berminat utk ke Jakarta dan belajar dari maestro Indonesia. Dengan senang hati saya boleh bantu.
    Workshop buat hari Sabtu 10 pg - 6 ptg, then esoknya Ahad bertolak pergi lokasi photo hunting yag tidak begitu jauh dari tmpt workshop.
    Jemputlah datang...AirAsia 5 kali sehari KL-JKT

    waduuuuhhh! bikin ribut mendengar statment ini!

    berapa lama lagi bapak zuraisham berada di jakarta?

    adakah taulan dari fotomedia malaysia mau bikin trip berkumpulan ke sana iya?

  11. #25

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    @ putrajaya
    Posts
    265

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    teruja donk..
    best banget..
    kapan mau ngunjungi temen di sana..
    workshop terus hunting..
    pasti seronok..
    g mana sama ongkosnya?lumayan ngak?
    Personal Blog
    nak beli barangan photography ?

  12. #26

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Jakarta
    Posts
    115

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    menarik..bila lah boleh berguru dgn mereka agaknya...
    Kak Zain, buat ler satu group trip ke Jakarta. Sambil belajar dengan fotografer2 indonesia ni.
    Nak saya jemput di Soekarno Hatta pon buleh
    Last edited by zuraisham; 15th October 2009 at 11:14 PM.
    -zuraisham
    Cari makan di tempat orang..
    http://www.flickr.com/photos/zuraisham
    http://www.freewebs.com/seriandamanwero
    YM: zur_sham

  13. #27

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Jakarta
    Posts
    115

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by harummanis View Post
    waduuuuhhh! bikin ribut mendengar statment ini!

    berapa lama lagi bapak zuraisham berada di jakarta?

    adakah taulan dari fotomedia malaysia mau bikin trip berkumpulan ke sana iya?
    Saya masih lama di Jakarta. Jemputlah buat satu trip.. sure tak rugi punya. Agak sulit nak dapat spot hunting ROL di M'sia tapi tidak di Indonesia ni..Seriusss..
    -zuraisham
    Cari makan di tempat orang..
    http://www.flickr.com/photos/zuraisham
    http://www.freewebs.com/seriandamanwero
    YM: zur_sham

  14. #28

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Selangor
    Posts
    1,689

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Waduh... banget... Airasia ke jakarta ongkosnya baru RM 1650...

    mmmm... kalau ramai pergi mau banget ikut...
    "There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept." Ansel Adams (19021984).
    http://www.mkrash.com

  15. #29

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bukit mertajam
    Posts
    269

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by zuraisham View Post
    Saya sering balik ke KL cuma saya tak layaklah nak buat workshop photoshop cemtu.
    Kalo ada kekawan berminat utk ke Jakarta dan belajar dari maestro Indonesia. Dengan senang hati saya boleh bantu.
    Workshop buat hari Sabtu 10 pg - 6 ptg, then esoknya Ahad bertolak pergi lokasi photo hunting yag tidak begitu jauh dari tmpt workshop.
    Jemputlah datang...AirAsia 5 kali sehari KL-JKT
    Agak2nya lah berapa juta fee utk kursus sebegini ya

  16. #30

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Jakarta
    Posts
    115

    Re: Percubaan ala Rarindra Prakarsa

    Quote Originally Posted by mohdhaniff1 View Post
    Agak2nya lah berapa juta fee utk kursus sebegini ya
    Workshop fees dijamin jauh lebih murah compared to M'sia itu sudah pasti.
    Yg penting ilmunya dan experience melihat ROL semulajadi pasti buat sesiapa saja terpaku sejenak..

    Bro Mkrash, aku nak AirAsia return ticket Jkt-KL tak sampai Rp 1 juta kurang dari RM400. Mana ada sampai 1650 hinggit tak caya tanya ND hehe..

    Note : Ray of light (ROL) utk foto2 diatas adalah ASLI bukan PS ya..

    Behind the scene - ROL


    Workshop class
    Last edited by zuraisham; 16th October 2009 at 09:46 PM.
    -zuraisham
    Cari makan di tempat orang..
    http://www.flickr.com/photos/zuraisham
    http://www.freewebs.com/seriandamanwero
    YM: zur_sham

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •