Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46

Thread: Maklumat Diperlukan | ABD FAIZIE ABD HAMID

  1. #16

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Quote Originally Posted by ikanmasin View Post
    sejak 2 menjak nih tgk kat mudah banyak harga kamera tak masok akal. arituh ada d300, 5k shuttercount... ngan 18-200mm VR nikkor.. rm 3200. gilo.
    Apalagi akuss... sambaq ler... heheheh[/QUOTE]

    gila hang. d90 body pon dah 3200.... takkan d300 +18200 VR nikkor sama arga?? gila nak menipu pon agak agak la...


    Setelah penat aku membaca thread kat carigold tuh, ternyata die dah menipu org dr tahun 2007... dah ade kes polis dah...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    shah alam
    Posts
    1,935

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    tu ler..jenuh aku membaca... guna nick macam2 lak tu...
    kerja?tidoq?melepak?merayau?mencari rezeki?mencari idea?

  3. #18

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    nih plak salah satu post dr forummer Carigold.


    mmg sah laa dia ni mmg scammer...

    IZAN/FAIZIE/SUE ni mmg scammer...

    ikut apa yg mak ayah dia citer pada aku...

    so kengkawan.... kepada sesiapa yang pernah terkena dengan

    ABDUL FAIZIE BIN ABDUL HAMID


    sila buat laporan atau beri sebarang maklumat...
    pihak polis sedang berusaha menjejaki dia...

    harap maklum
    Tahun 2007 ma... means tak hinsap hinsap lagi!!
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  4. #19

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    wah... siap ade blog. dah mcm detektif plak aku nih.

    http://scammerabdfaizieabdhamid.blogspot.com/
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  5. #20

  6. #21

    Join Date
    May 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    42

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    kental gila mamat neh ......

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    hanty amat simpati..jadikan pengajaran kepada kita semua....mudah.com..mmgmudah utk disalahguna ...hmm...apa kata makmentua dia eik....kesian...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #23

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    2,911

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    The best is to do a police report lagipun jika dilihat disini semuanya ada bukti yang kukuh. Moga kita dapat sekat individu ini daripada menipu orang...
    {}{}{}{}{}{} If it's worth doing, it's worth doing right {}{}{}{}{}{}

    Flickr - http://www.flickr.com/photos/dinictis
    Submit Photos to Shutterstock and make $$$! - http://submit.shutterstock.com/?ref=6109

  9. #24

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    dari pembacaan saye kat carigold, dr 2007 die menipu sampai skang masih x kene tangkap... alamat die mcm2... even ade number acc pon mcm susah nak tangkap...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  10. #25

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Perkampungan Jagung
    Posts
    62

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    ko ni plak slumber kes beli brg ape?? adoi la.. lain kali beli kat kdai je la sng...

  11. #26

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Kamera & lense... Huhuhuhu
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

  12. #27

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Perkampungan Jagung
    Posts
    62

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Quote Originally Posted by slumber View Post
    Kamera & lense... Huhuhuhu
    brpe riban kene?? adoi la.. xtau nk ckp la.berani sungguh biawak2 ini mengganaz

  13. #28

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Maklumat terbaru Aku dapat dari JPJ

    800104-01-5879
    Carian berdasarkan IC No / Search based on IC No
    As recorded by PDRM
    No. Kad Pengenalan
    / Identity Card : 800104015879
    Status senaraihitam
    / Blacklist status No. Pendaftaran Kenderaan
    / Car Regn :
    ADA JDX4964
    ADA JEL7137
    ADA JEL7137
    ADA JFQ6735
    ADA JFQ6735
    ADA JHM4490
    ADA JHM4490
    ADA JHM4490
    ADA JCP1757
    ADA TR3917
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

  14. #29

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Perkampungan Jagung
    Posts
    62

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    kaye die ni.byk gile kenderaan.duit hasil menipu la tu...dunia2...

  15. #30

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Perlis
    Posts
    1,394

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    ... numbor KP ada, nama penuh ada, alamat ada, nikname ada,


    ... ada gambar suspek? kot kot terjumpa kat kangar tengah pekena roti canai ka. mana la tau.

    ... agak agak dia kerja apa ya? (selain menipu). ada kerja tetap ka? kerajaan ka? swasta ka?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •