Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46

Thread: Maklumat Diperlukan | ABD FAIZIE ABD HAMID

  1. #31

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Kalau ada kengkawan kerja KWSP or SOCSO Or LHDN... Saya nak minta tolong.... tolong PM saya... Harap dapat membantu

    Tolong PM saya

    Tq
    Last edited by slumber; 1st December 2009 at 09:49 AM.
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

  2. #32

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Dah buat lapuran POLIS ke blom?
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  3. #33

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    siapa lagi femous? dia ke jeson berass??

  4. #34

    Join Date
    May 2007
    Location
    depan iMac
    Posts
    550

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    lepas ni sesape nak beli barang kat mudah tu....please laa COD....walhal memasing dah tau yg mudah tak macam lelong or ebay....security tak ketat langsung.
    Ramai sungguh lejem laa nims...

  5. #35

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Quote Originally Posted by artpixel View Post
    lepas ni sesape nak beli barang kat mudah tu....please laa COD....walhal memasing dah tau yg mudah tak macam lelong or ebay....security tak ketat langsung.
    Itu lar... Nasi dah jadi bubur... Learn From the Big Mistakes....huhuhuh

    Polis report dah buat semalam... Pegawai penyiasatan dah panggil pagi tadi.... SKMM Suruhanjaya Multimedia pun dah buat laporan pagi tadi...So kena kena follow up dgn pegawai tu...

    Apa2 pun thanks denagn segala info...
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

  6. #36

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID



    Ni muka org yg tipu korang tu.. aku dah jumpa dia dan aku salah sorg mangsa mcm korang..

  7. #37

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    geng, aku dah report polis akhir tahun 2007...

    sape dok johor.. jom la cari rumah dia... contact la aku..

  8. #38

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Gurun
    Posts
    104

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    erm...tumpang simpati...tapi kan, kdg2 tu selalu juga terfikir - kenapa semua kaki2 kelentong ni duduk area selatan - Johor plak tue...! dulu ;

    1. Enoch Sathes Kumar - feymess sbb nk jual D90 murah..( aku terkena dgn dia ni la. ! )
    2. Danial Ikhwan - pun sama spt diatas
    3. Abd Faizie - ?

    so lepas ni...kena double double double triple beware la..kalau hati ada itu was-was, COD adalah yg terbaik..
    aku jugakkk....

  9. #39

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    bila la masyarakat kita nak celik dengan menda2 camni...apa2 pun, saya tumpang simpati dengan apa yang terjadi. geng2 johor yang sebelum ni dah pernah selesaikan kes2 macam ni mungkin boleh beri bantuan..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  10. #40

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Depan komputer
    Posts
    1,003

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Saya kerap jugak beli barang secara online... The best is CODlah kengkawan...
    Main bank-in or transfer duit dulu ni bahaya wooo...

    It's not about the camera!
    It's how to get great images with any DSLR.

  11. #41

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    B.Pahat,Johor/Batu Kikir, N.9.
    Posts
    174

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    takutnya...so...beli dr laman web yg sah...
    shashinki ke...
    dll...

    nk best lg COD
    huhuhu

  12. #42

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    salam semua... harap sesiapa yang pernah terkena tipu mamat ni buat report polis... Confirm dia memang dah kena tangkap dengan polis.... lagi banyak report lagi bagus....jangan bagi muka pada orang macam nie...

    Tq
    You'll Never Walk Alone
    ********************

    Kejor Yob Kejor
    **************

  13. #43

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Maklumat Diperlukan ABD FAIZIE ABD HAMID

    Quote Originally Posted by slumber View Post
    salam semua... harap sesiapa yang pernah terkena tipu mamat ni buat report polis... Confirm dia memang dah kena tangkap dengan polis.... lagi banyak report lagi bagus....jangan bagi muka pada orang macam nie...

    Tq
    dah kena tangkap ke?
    polis kat malaysia ni bro selagi takde kes bunuh
    jarang dia nak tolong cari
    dia dengar je report kita tu

    70% kita kena trace dulu
    30% baru diorang finishing ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  14. #44

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Putrajaya
    Posts
    399

    Re: Maklumat Diperlukan | ABD FAIZIE ABD HAMID

    Sekali dah mencuri, memang susah dia nak berenti.
    Insyi @ Ulu Kelang - http://theniceidea.com/blog

  15. #45

    Re: Maklumat Diperlukan | ABD FAIZIE ABD HAMID

    aku bersimpati ngan kau atas kejadian ini... tapi ia telah berlaku...
    so, it good for us here to be carefull all the time especially pasal jual beli onliine ni...
    mintak jauh dr semua hendaknya...

    anyway, si penjenayah ni dah di digari ke ??

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •