Quote Originally Posted by sirahadam View Post
Cuma nak berkongsi juga kisah penipuan melalui mudah, sebab tercari2 cerita pasal mamat ni tak ada pulak kat mana:

Iklan di mudah.com untuk jual D90 dengan harga RM1700. Iklan nama zam dan no. telefon 01114746064,bila pembayaran dan buat, dah janji nak pos brg, call pun tak angkat, sms pun tak layan..for sure dah kena tipu, kalau ikut maklumat yg dia bagi seperti berikut:

Nama: Anas Zamharil bin Mohd Nasir
No. IC:840404-02-5227
Alamat:No.12, Kg Paya, Jalan Titi Panjang, 32200 Lumut, perak.

Tak puas hati, minta org pi cari kat alamat ni, pemilik pun tak kenal, last2 semak kat maybank akaun ikut no. akaun yg dia bagi tu dpt info:

Nama: Anas Zamharil bin Mohd Nasir
No. Ic : 790902-09-5237
Alamat : No.16, jalan Lintang Pekaka 5, Taman Pekaka, Sungai Dua 11700 penang
No. Tel:0194247800, 04-5081700(ofice), 04-2281884/046568458

Mintak juge org cari kat alamat ni pun org tak kenal, call hp pun tak angkat..
Last pi cek kat JPN dapat

Alamat terkini pd ic : No. 15 Taman Shahab, Jalan Langgar, Alor Setar, Kedah..cri kat alamt ni pun tk kenal juge, tak taulah kalau bersekongkol pulak..kalau ada info tolong bgtau...duit tu redha je dh tak ada rezeki, cuma nak kenal sgt dgn mamat ni...
hmm...kena kenal2..mana tau beliau antara yg teraniaya...kadang2 member kepada member yg suka buat hal..
pape pun, sama2 kita selesaikan masalah ini dgn tabah dan sabar...