Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48

Thread: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Exclamation Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    Assalamualaikum,

    Banyak email dan juga aduan di terima melalui facebook tentang masalah tidak boleh login di FMDC selepas mendaftar.Ini berpunca daripada akaun yang tidak di aktifkan selepas mendaftar.sebaik saja selesai proses pendaftaran, sistem FMDC akan menghantar satu email kepada anda mengikut email yang di berikan semasa pendaftaran. di dalam email tersebut mengandungi link dan arahan bagaimana untuk mengaktifkan akaun anda.

    Bagi setengah email provider seperti YAHOO MAIL ,seringkali email di saring dan di masukkan kedalam BULK FOLDER dan menyebabkan anda tidak perasan atau menganggap tiada sebarang email di terima dari pihak kami.

    Jika dalam tempoh 24 jam selepas mendaftar (selepas akaun di aktifkan) anda masih lagi mengalami masalah login, sila emailkan butiran berikut kepada pihak kami :

    1 - nickname
    2 - email yang di gunakan semasa mendaftar

    sila emailkan kepada kami melalui contact form yang di sediakan di sini


    Terima Kasih

  2. The Following 2 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    polini lupa password Dome..dan tentu ramai yg sama spt polini ni..sian mereka kan...apa perlu mereka lakukan??adakah ikuti langkah2 yg sama spt disebutkan.?Sekiang, terima kasih.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    lupa password bukan alasan atau masalah besar. jika masuk ke muka depan forum sudah di tulis sejak setahun lalu apabila sistem forum FMDC di tukar, jika sesiapa tidak login dan masuk ke muka depan forum pasti akan nampak nota berikut di atas sekali :


    Selamat Datang ke Forum Fotomedia.
    Perhatian kepada semua ahli, Oleh kerana sistem forum telah di tukar jadi ada beberapa masalah berkaitan perlu di beri perhatian :

    1 - Password lama anda tidak boleh digunapakai,sila Reset Password ( Lost Password ) masing-masing untuk login.

    2 - Sila upload kembali avatar anda selepas login di ruangan User CP - edit avatar

    Jika terdapat masalah-masalah lain yang berkaitan sila post di topik yang di sediakan

    Jika ada sebarang masalah sila hubungi pihak teknikal FMDC melalui ruangan CONTACT

    Terima Kasih, Pengurusan FMDC

    Attached Images

  5. The Following User Like This Post:


  6. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    dan juga bagi ahli lama yang sudah aktif di FMDC jika salah memasukkan pasword ketika login pasti akan mendapat ralat seperti di bawah yang di sertakan bersama arahan untuk mereset password jika terlupa,



  7. The Following User Like This Post:


  8. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    rasanya dah user-friendly habis dah command/template/language yang digunakan tu
    kalau dpd kumpulan 5 orang, 4 orang dah boleh login
    mungkin 1 tu je ada salah silap kat mana-mana
    kena try carik balik
    bukan silap sistem yang dah dibina sejak sekian lama ni

    note:
    orang tua-tua pesan, kalau lupa password
    lama-lama dia akan jadi rockstar tak lama lagi nanti ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  9. The Following User Like This Post:


  10. #6

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Moscow, russia
    Posts
    535

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    aji terima kaseh diatas panduan untuk saya aritu......saya harap aji dapat memberi tunjuk ajar kepada saya di hari2 yang mendatang.....
    "photo dari mataku, dari mataku menceritakan yang lalu"

    Nikon D90 + kit lens + 85mm f /1.8D + SB900
    Sony a200 + kit lens + 75 - 300mm

  11. #7

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    8

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    Salam & sleamat sejahtera... hurayyyyyy..... sonang je teman mendaftar.. kejap je dah mula boleh masuk.... salam perkenalan sumer yaa....

  12. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    Bagi mereka yang baru mendaftar tetapi tidak mendapat email berkenaan untuk mengaktifkan akaun masing-masing,
    sila klik link di di bawah ini untuk proses penghantaran semula email untuk pengaktifan akaun,
    bagi pengguna yahoo mail sila pastikan anda memeriksa di dalam kotak BULK mail anda,

    http://www.fotomedia.com.my/forum/re...o=requestemail

  13. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Untuk ahli-ahli yang baru mendaftar di FMDC

    Bagi mereka yang baru mendaftar,
    dapat login tetapi tidak boleh melakukan apa2 posting itu menunjukkan akaun anda belum di aktifkan lagi.
    sila periksa kotak email anda dan aktifkan akaun melalui arahan dari email.
    terima kasih

  14. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    kami menerima banyak aduan
    tentang akaun ahli-ahli yang baru mendaftar
    yang tidak dapat diaktifkan
    dan kebanyakannya menggunakan yahoo mail

    anda boleh request menggunakan email selain yahoo
    hanya klik link dibawah ni je
    http://www.fotomedia.com.my/forum/re...o=requestemail

    terima kasih & harap maklum
    selamat datang ke fotomedia malaysia
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  15. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    jika buat 3 kali tak dapat juga sila rujuk post pertama topik ini dan email kepada kami melalui contact form bersama maklumat yang di kehendaki di atas.

    terima kasih

  16. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,520

    Re: Panduan Untuk Ahli2 Yg Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    salam..sy dah daftar..pastu da bole in..tp masalahnya bile sy in je dia kate sy xde permission..xtau nape..cek kt emel xde pulak pengesahan ape2 utk web ni..bantu sy..

    why i still can't login my acc. pls give me another instruction
    salam, nape saya tak bleh log in eh? tak dapat lagi email selepas register..

    Masalah2 berpunca dari akaun yang tidak di aktifkan,
    kebanyakan yang bermasaalah adalah penggunana email yahoo,
    email notification dari fotomedia tidak masuk inbox tetapi bulk folder.
    sila baca arahan di atas untuk mendapatkan kembali code pengaktifan akaun dan pastikan cek BULK foler

  17. #13

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    mcm mane lak klo ade kes yg kne block dia pnye acc?

  18. #14

    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Re: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    Assalamualaikum org kg FMDC....

    name kte azie. kte baru nk blaja fotografi n berforum. kte xreti sgt la.....pandulah kte ke jalan yg benar...hihhihihi...ajar la kte...kte nk blajo...= )

  19. #15

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: Panduan Untuk Ahli-ahli Yang Baru Mendaftar di Fotomedia Malaysia

    wsslm. perkenalkan diri kat my lens..

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •