Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 33 of 33

Thread: Vignetting bila guna 40D Built-in Flash

  1. #31

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Vignetting bila guna 40D Built-in Flash

    Quote Originally Posted by pistOL7 View Post
    dak aih.. shutter switch yg problem... 50hinggit jer...
    owh...ingat kena rm600..hehe, saya call tadi, dorang still dalam proses repairing..kena sabau je la walaupun naik geram jgk bila tgk sesuatu tp xley ambek gamba..kamera lama dah kasi adik...nasib2.

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    kadang2 camera baru kuar, shutter count masih dara pon, shutter mechanism nih boleh tergeliat..... org2 yg spesel je kene camni...

    kan kan??
    apa orang2 spesel tu abam akuss weh...haha
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  2. #32

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Vignetting bila guna 40D Built-in Flash

    Quote Originally Posted by izzat3114 View Post
    apa orang2 spesel tu abam akuss weh...haha
    mcm hardisk..... ade istilah hardiskbaby.... serupe mcm baby tak cukup bulan... baru pakai 2-3 minggu dah korap... ni aku penah kene.....

    yg spesel tuh... kene mandi bunga la.... kikiki...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  3. #33

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Vignetting bila guna 40D Built-in Flash

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    mcm hardisk..... ade istilah hardiskbaby.... serupe mcm baby tak cukup bulan... baru pakai 2-3 minggu dah korap... ni aku penah kene.....

    yg spesel tuh... kene mandi bunga la.... kikiki...
    owh...gitu...xyah mandi bunga dah, kamera sudah kembali...hehe

    masalah pada shutter unit & front panel, dah replace yang baru FOC..sekarang dah ok..hehe
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •