Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Talking Peraduan Photography | Saya Suka FMDC



    Objektif pertandingan adalah untuk memperlihatkan ahli-ahli FMDC berbangga memakai baju t-shirt FMDC di mana-mana dan sekaligus mempromosi FMDC kepada masyarakat.


    Syarat-syarat penyertaan :

    01 - Terbuka kepada semua ahli-ahli FMDC.
    02 - Setiap orang hanya di benarkan menghantar 2 keping sahaja.
    03 - Gambar mestilah bersaiz 800pixel lebar jika dalam format horizontal atau 500pixel lebar dalam format vertikal.Gambar hendaklah di pos di topik ini.
    04 - Gambar boleh di edit tetapi pemilihan pemenang lebih kepada gambar yang bersifat 'creative shot' bukan faktor editing.
    05 - Gambar mestilah mempunyai design baju FMDC (Edisi Pertama) samaada dari depan atau belakang.
    06 - Gambar yang di rakam di tempat awam adalah di galakkan.
    07 - Gambar boleh berupa kandid atau sebaliknya.
    08 - Keputusan hakim adalah muktamad,sebarang SMS,PM,FACEBOOKING dan yang sewaktu dengannya tidak akan di layan
    09 - Tarikh tutup pertandingan adalah pada 31 Disember 2009.
    10 - Hadiah berupa dua helai T-shirt FMDC Edisi Kedua & makan malam berupa Cendol Wahab ditaja oleh Buttet Photography

  2. The Following 2 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    kena gi cari sape yg beli tshirt edisi pertama la ni...masa untuk memburu..keh2..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  4. #3

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tampin, Rembau, Cheras, Melaka Tengah
    Posts
    342

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    haincik dome...mau nanya.mesti gambar ahli yg pakai tiset ni ke?atau orang lain pon boleh?
    "Seek the lights and live within the lights" :cool:
    www.flickr.com/amy_amirah

    ~maaf atas kekurangan...saya budak baru~

  5. #4

    Join Date
    May 2009
    Location
    Orang Melaka Tinggal di Cherating...
    Posts
    281

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    Boss... nak beli t-shirt fotomedia ada lagi x?? kalau abis mintak buat "ulang cetak bulehh"..
    kita pakat pakai baju tu ramai-ramai... kasi promosi lebih lagi..

  6. #5

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    serdang Selangor
    Posts
    154

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    hahaha... wah mcm ni best arrr..pakai baju pastu jadi buruan...haha..
    kira leh memperagakan baju yg kite pakai tu sendiri kan...

    p/s: sabtu nii aku nk kuar pakai baju niii...hihi...
    RAJIN BERTANYA GAMBAR BERGAYA....

    SALAM budak baru belajar..tgh belajar dan masih belajar.....

    SALAM DARI SALAM CEMPRENG...asSALAMualaikum.....

    my flickr.... http://www.flickr.com/photos/cempreng/

  7. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    Quote Originally Posted by AmyAmirah View Post
    haincik dome...mau nanya.mesti gambar ahli yg pakai tiset ni ke?atau orang lain pon boleh?
    orang lain pun boleh amy janji tshirt fotomedia original
    ttthehe
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  8. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    Quote Originally Posted by fazzrea View Post
    Boss... nak beli t-shirt fotomedia ada lagi x?? kalau abis mintak buat "ulang cetak bulehh"..
    kita pakat pakai baju tu ramai-ramai... kasi promosi lebih lagi..
    minta maaf. kita tak ulang cetak tshirt edisi pertama. yang edisi kedua akan datang tak sama dengan yang pertama

  9. The Following User Like This Post:


  10. #8

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tampin, Rembau, Cheras, Melaka Tengah
    Posts
    342

    Re: Peraduan Photography - Saya Suka FMDC

    Quote Originally Posted by aji View Post
    orang lain pun boleh amy janji tshirt fotomedia original
    ttthehe
    wooooo.ok
    "Seek the lights and live within the lights" :cool:
    www.flickr.com/amy_amirah

    ~maaf atas kekurangan...saya budak baru~

  11. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    BUMP..hanty bawa tiset kehulu kehilir di JB dan S'pore...cuma disebuah hotel bertaraf 5 bintang yg sempat buat iklan tidak berbayar demi Fotomedia Malaysia..diSpore langsung lupa ...dah mendongak tgk Prada Channel dll di Orchard!!





    ..anda bagaimana??ada brani sambut cabaran????
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    post pertama ok dah
    walaupun boleh terima entry ni
    tapi baju tu kena pakai hanty baru dapat markah penuh

    ada 28 juri yg bagi markah nims di seluruh malaysia
    wakakaka
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  13. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    Quote Originally Posted by aji View Post
    post pertama ok dah
    walaupun boleh terima entry ni
    tapi baju tu kena pakai hanty baru dapat markah penuh

    ada 28 juri yg bagi markah nims di seluruh malaysia
    wakakaka
    ya tunggu aar jap aji ada byk lagi nims nak pergi hollywood, Paris, Tokyo, Kathmandu dan Gombak....ya ini entry pemanas jer...mana Red??kalau brani gi la jumpa gang bateq kasik meka acu cuba satu tiset ni...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #12

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    Nak cuba nasib la. Mana la tahu ...........

    Motto : "Generasi FOTOMEDIA"


  15. #13

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Melaka, Malaysia
    Posts
    479

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    Quote Originally Posted by AskMe View Post
    Nak cuba nasib la. Mana la tahu ...........

    Motto : "Generasi FOTOMEDIA"

    sy vote utk yg ditengah-tengah tuuuu...
    "Amateurs worry about equipment, professionals worry about money, masters worry about light. I just take pictures…"

  16. #14

    Join Date
    May 2009
    Location
    melaka
    Posts
    249

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    sy vote yg belah kiri dan kanan 2...hahaha

  17. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Peraduan Photography | Saya Suka FMDC

    apa kes ni asek main vote yg tepi yg kanan yg tengah..kang kena ban ngan admin baru tau..mana foto2nya??mana??less rambling more action!!..sat eik..hanty vote yg kanaaaaaaaaaaaaaaaan sekali..cabuuuuutss
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •