Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28

Thread: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    menjawab soalan Aji;

    1. apa perasaan hanty bila dapat shoot LIVE macam ni?

    bersyukur kerana tidak semua akan berada di sesuatu masa pada saat2 kecemasan begini. Hanty percaya setiap incident yg kita hadapi atau lalui samaada sebagai mangsa atau sekadar berada di lokasi ada hilmahnya. Jika hanty tidak berhenti solat di stesen minyak buat seketika tentu hanty "terlepas" dari melihat kejadian ini.

    2. gambar camana yg hanty imagine masa mula-mula tau ada accident tu?

    Tidak terlintas langsung untuk mengambil gambar macammna pada mulanya kerana kami lebih khuatir mangsa yang masih tersepit. Apabila hubby dan Hadee lantas turun kenderaan untuk beri bantuan, baru hanty mula rakam beberapa aksi bantuan tersebut. Sememangnya "keadaan" mengizinkan untuk hanty rakamkan walaupun hujan renyai. Hanty memang sengaja tidak shoot wajah mangsa dari dekat kerana hanty juga ada etika blasahan tersendiri dalam merakan insiden seumpama.


    3. berapa lama kejadian ni dah berlaku sebelum hanty zeng sampai?

    Memandangkan dari keadaan orang ramai, rasanya baru lebih kurang 5-10 minit.

    4. ada photographer lain selain hanty?

    Mengikut hadee ada, fotografer bangsa tionghua dan terdapat ramai lagi fotografer enpon.

    5. jadik ke kata nak belanja nasi kambing malam ni?

    oh ya mlm ni ada apa eik??hampir terlupa..terima kasih kerna mengingatkan...mana ada kamben...kamben dah bersiap2 nyambut tahun baru daaa....
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  2. #17

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bidor, Malaysia
    Posts
    285

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    aduh berany hanty....ye...kalau abah ...abah tak leh tengok .....ni pun dah terasa ni.....bila tengok gamber2 hanty......
    bedebar rasanya tunggu gambar terakhir tu......nasib baik dia tak mati.....

    cover yg menarik dan tahniah le kpd yg semua membantu.......
    Abah Along baru belajar ni.......tapi bleh le sikit-sikit ...ade le gambar skit2 kad
    http://syazhar.fotopages.com dan http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/ serta http://myfotoshoot.blogspot.com/

  3. #18

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bandar Proton Tanjong Malim
    Posts
    348

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    taniah.... tapi kebanyakan rakyat kita ni nak selamatkan barang mangsa je..... lepas tu barang tu selamat mereka sapu... bila lah rakyat kita ni nak berubah... nasib baik kemalangan tu hunty dulu sapai... selamat lah barang mangsa tu....
    facebook/email : machangmann@hotmail.com

  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Quote Originally Posted by machangman View Post
    taniah.... tapi kebanyakan rakyat kita ni nak selamatkan barang mangsa je..... lepas tu barang tu selamat mereka sapu... bila lah rakyat kita ni nak berubah... nasib baik kemalangan tu hunty dulu sapai... selamat lah barang mangsa tu....
    Kami dah lama pratims..memang ada yg nunggu jer boot keta ke menda2 dlm kenderaan..maklumlah area tu bukan area" kita" dan maaf cakap satu estet kelapa sawit keluar dan tentu ada sebilanagn yg menunggu masa yang sesuai mungkin...kami telah selamatkan semua barangan, mana yg tidak terambil tu tak tahulah....bila keadaan huru hara tentunya mangsa tidak igt akan harta benda, yg diingati hanya nyawa dan keselamatan diri, kitalah yg kena peka dan bantu..dengan izinNya.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #20

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Banyak betul kemalangan sejak 2 menjak ni... kemalangan maut pun banyak.... berhati-hati di jalanraya untuk diri sendiri & rakan2 semua... mintak dijauhkan dari segala musibah & bencana... insyaAllah...

    credit untuk hanty... coverage yang mantopss....

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    BUMP!!!sebagai peringatan untuk kita semua..
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #22

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    kemalangan maut melibatkan penunggang Yamaha TZM150 dan BMW 7 series di Jalan Kolam Air Lama, Ampang, Selangor.

    dari struktur kemalangan, motorsikal tersebut berada di jalan utama dan agak laju. BMW 7 series tersebut keluar dari simpang membelok ke sebelah kanan (sepatutnya tak boleh sebab double line. atas kecelaruan tersebut menyebabkan penunggang motosikal merempuh BMW 7 series tersebut)

    Penunggang motosikal terkorban dlm nahas tersebut.

    Last edited by mangkor; 30th August 2010 at 02:46 PM.

  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    bump sempena sambutan Hari Bomba 2011
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Tuan punyer thread pon boleh bump jugak ke...ini tidak adil !!

    Mana gambor kita kat Tanglin tu Hanty ? Penat posing tauuuuu......
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  10. #25

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    bump sempena sambutan Hari Bomba 2011
    ini thread lama ni, gali balik...sempena hari bomba yer, tapi tak dapat jumpa pun hari sabtu hari tu, sy duk kat gerai pameran je

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Quote Originally Posted by abahwafi View Post
    Tuan punyer thread pon boleh bump jugak ke...ini tidak adil !!

    Mana gambor kita kat Tanglin tu Hanty ? Penat posing tauuuuu......
    oit abahwafi kita skang main tag kat fb lah berita2 tt nims...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Quote Originally Posted by mijie View Post
    ini thread lama ni, gali balik...sempena hari bomba yer, tapi tak dapat jumpa pun hari sabtu hari tu, sy duk kat gerai pameran je
    aisay takder rezeki nak jumpa mijie...insyaAllah tahun depan..atau nanti kita tt eik..
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  13. #28

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Kemalangan Jalan Raya | PD-Bukit Pelandok

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post
    aisay takder rezeki nak jumpa mijie...insyaAllah tahun depan..atau nanti kita tt eik..
    ok insyaAllah pasni boleh la join tt

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •