Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 77

Thread: Garis Panduan Berforum Di Portal Fotomedia Malaysia

  1. #16

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,197
    wakarimashita!
    ryoukaidesu..

    Semoga tidak timbul salah faham lagi lepas nih.

    yang benar,
    mr_bun (bukan adik buntalshoot) :lol:
    "Have no fear of perfection - coz you'll never reach it"

    my photo-blog : http://1ldk.blogspot.com/

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Garis Panduan Berforum Di Portal Fotopages Malaysia

    Quote Originally Posted by bimmer_man
    Quote Originally Posted by aji


    5. Segala isi kandungan yang disiarkan di dalam forum FMDC, sama ada yang dapat diakses secara terus ataupun melalui pengenalan pengguna dan kata laluan khusus, adalah menjadi hakmilik FMDC.

    hmmm.. gambar2 yg di post pun jadi hak milik FMDC ke? :roll:
    bimmerman
    kalau perasan
    gambar-gambar kita yg diupload kat fotopages.com pun
    automatik akan jadik hak pidgin technologies
    walaupun kita letak watermark
    tapi bila dah upload secara percuma di fotopages.com
    dah automatik jadik mereka
    (sbb tu pidgin akan tukar nama file gambar kita kpd angka digit..perasan tak?)

    cuma kat fmdc
    kita akan bagitau jugak pada owner asal
    terhadap sebarang penggunaan pada gambar tersebut

    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by risya
    alhamdulillah.. sampai juga msg sya ke dhaka!
    risya
    terima kasih
    dapat sempat hantar hi je dalam chatroom tadi
    lepas tu ternet putus

    ada kawan aji kat mercy malaysia ni tanya
    risya ni single lagi ke?
    ttthehe

    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    aduiiiih....'allowance' tu bukan maksudnya elaun...saya maksudkan plus minus... contohnya "babab montot". bagi stengah org, dah tak senonoh...so, moderator yang bagi allowance bleh ke idak nak guna tu... lawak2 pasal 'telur' dsbnya tu, mesti atas allowance pihak pengurusan kan?

    pasal kukus san tu, tak tipu ni, dulu masa awal2 dulu masa 1st org FMDC cam CG n Doremong singgah kat kukus san tu, memang ada niat, FMDC dan ahlinya dapat jadi platform utk market kafe saya tu. So, skrang, saya takkan sebut lagi. kalu org lain nak sbut, saya ikut macam cik siti- NO KOMEN..kita dengar kata org atas..

    sama-sama bang aji...heroMak kan adik abg aji yg paling baik dan hensem kekekekekke
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    mr_bun guna bahsa jepun yang saya tak paham... kalu watashi, arigato, sushi tu saya paham la... hehehe

    mr_bun dah langgar etika...HANTAR DIA BALIK MALAYSIA...dia panas duk kat jepun nun..


    gurauan semata-mata.

    pasni sesapa guna loghat daerah, kena sertakan translationnya ..kekekekke...sari kata mesti ada.. at least, bleh belaja bahasa di FMDC skali.
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by heroMak
    aduiiiih....'allowance' tu bukan maksudnya elaun...saya maksudkan plus minus... contohnya "babab montot". bagi stengah org, dah tak senonoh...so, moderator yang bagi allowance bleh ke idak nak guna tu... lawak2 pasal 'telur' dsbnya tu, mesti atas allowance pihak pengurusan kan?

    pasal kukus san tu, tak tipu ni, dulu masa awal2 dulu masa 1st org FMDC cam CG n Doremong singgah kat kukus san tu, memang ada niat, FMDC dan ahlinya dapat jadi platform utk market kafe saya tu. So, skrang, saya takkan sebut lagi. kalu org lain nak sbut, saya ikut macam cik siti- NO KOMEN..kita dengar kata org atas..

    sama-sama bang aji...heroMak kan adik abg aji yg paling baik dan hensem kekekekekke
    alamak heromak aji tak pasan
    sekali pandang je tadi
    kat sini pun tengah kelam kabut
    ttthehe

    benda ni still macam biasa
    takde masalah sangat

    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    aji asyik jawab mende ni takde masalah sgt..

    hehehe...abih apa yg jadi masalah sangat tu?

    kekekekek...
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  8. #23

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    somewhere...in ur dreams
    Posts
    4,288
    Aji...

    1st of all...Jie tukar fond kepada besar sikit (mata den buta..x dpt nak baca ler)
    2nd pulak..Jie tukar kalor dia..jd merah...so senang nak baca....ade ke "UNIK'an sikit....
    "Our lives improve only when we take chances and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves." - Walter Anderson



    http://lianaadra.fotopages.com
    http://anna1404.fotopages.com
    http://www.jieadra.com/gallery

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by heroMak
    aji asyik jawab mende ni takde masalah sgt..

    hehehe...abih apa yg jadi masalah sangat tu?

    kekekekek...
    sebab ni hanyalah garis panduan
    bukan peraturan

    takde apa masalah pun kat FMDC ni
    biasalah kena bagi guidelines papepun

    yang tak elok kita perbetulkan balik
    tu je

    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TRG
    Posts
    4,425
    garis panduan...supaya kita sntisa tenang dan selamatttttt...
    SeHero mana pun, tetap anak mak, hamba Tuhan....
    http://flickr.com/photos/ieman

    "Oh Allah, bantulah kami dalam menyempurnakan amalan agama kami di samping menentang musuh-musuhMu"

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by jie171
    Aji...

    1st of all...Jie tukar fond kepada besar sikit (mata den buta..x dpt nak baca ler)
    2nd pulak..Jie tukar kalor dia..jd merah...so senang nak baca....ade ke "UNIK'an sikit....
    thanks jie
    memang saje bagi kecik
    supaya semua benda tu orang alert

    papepun appreciate apa jie buat ni

    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297
    Quote Originally Posted by jie171
    Aji...

    1st of all...Jie tukar fond kepada besar sikit (mata den buta..x dpt nak baca ler)
    2nd pulak..Jie tukar kalor dia..jd merah...so senang nak baca....ade ke "UNIK'an sikit....
    *terus aku mengimagine bagai mana kak jie membuntangkan mata plak..wahahahahahaha

  13. #28

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    setuju Mr.Bun kena hantar balik Malaysia...woi balik balik balik woi...(kat sana ada kapal dagang angkut sayur tak???)
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #29
    Quote Originally Posted by aji
    Quote Originally Posted by bimmer_man
    Quote Originally Posted by aji


    5. Segala isi kandungan yang disiarkan di dalam forum FMDC, sama ada yang dapat diakses secara terus ataupun melalui pengenalan pengguna dan kata laluan khusus, adalah menjadi hakmilik FMDC.

    hmmm.. gambar2 yg di post pun jadi hak milik FMDC ke? :roll:
    bimmerman
    kalau perasan
    gambar-gambar kita yg diupload kat fotopages.com pun
    automatik akan jadik hak pidgin technologies
    walaupun kita letak watermark
    tapi bila dah upload secara percuma di fotopages.com
    dah automatik jadik mereka
    (sbb tu pidgin akan tukar nama file gambar kita kpd angka digit..perasan tak?)

    cuma kat fmdc
    kita akan bagitau jugak pada owner asal
    terhadap sebarang penggunaan pada gambar tersebut

    kalau semua pos jadi hak milik FMDC.. saya rasa berat hati nak pos kat FMDC..

    fotopages tak claim copyright gambar yang kita upload kat sana..

    http://www.fotopages.com/cgi-bin/help.pl?page=4

    Your Copyrights

    Fotopages respects the intellectual property rights of others. Fotopages claims no ownership rights in any image contained in any of your photologs.

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    somewhere...in ur dreams
    Posts
    4,288
    Aji.. x apa.....balik nanti...kita nak loceng tau...jgn lupa...jepun punya satu...dhaka punya satu...(hehehe...dpt 2 loceng dah)

    Mistaken...kamu nie..akak piat baru tau.....mentang2 ler......akak nie rabun....

    Kanda.....x abis lagi dgn recyle dia hehehehe.....
    "Our lives improve only when we take chances and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves." - Walter Anderson



    http://lianaadra.fotopages.com
    http://anna1404.fotopages.com
    http://www.jieadra.com/gallery

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •