Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44

Thread: Canon G11

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    Ini pula tertekan shutter semasa belek2 dlm keta dlm perjalanan kerumah dari pejabat.. (maklum ler baru beli masa lunch waktu pejabat tadi)

    auto mode



    File Name IMG_0002.JPG
    Camera Model Name Canon PowerShot G11
    Shooting Date/Time 1/5/2010 4:50:20 PM
    Shooting Mode Auto
    My Colors Mode Off
    Tv (Shutter Speed) 1/60
    Av (Aperture Value) 2.8
    Light Metering Evaluative
    Exposure Compensation 0
    ISO Speed 640(Auto)
    Lens 6.1 - 30.5 mm
    Focal Length 6.1 mm
    IS Mode On
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    belum tahu bebeno camner nak zoom in..punat kecik bebeno hubby tgh nak buat reban ayam tu..beli anak ayam belanda, ayam api2, ayam gajah, ayam kg, ayam bermacam ayam..haha..semua beli di gerik,Perak...eh OT lak



    File Name IMG_0008.JPG
    Shooting Date/Time 1/5/2010 5:27:39 PM
    Shooting Mode Auto
    My Colors Mode Off
    Tv (Shutter Speed) 1/15
    Av (Aperture Value) 4.5
    Light Metering Evaluative
    Exposure Compensation 0
    ISO Speed 200(Auto)
    Lens 6.1 - 30.5 mm
    Focal Length 30.5 mm
    Digital Zoom x 4.0
    IS Mode On
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    haaaaaa....ini manual....cuba try test acu...



    File Name IMG_0010.JPG
    Camera Model Name Canon PowerShot G11
    Shooting Date/Time 1/5/2010 5:32:43 PM
    Shooting Mode Manual
    My Colors Mode Off
    Tv (Shutter Speed) 1/10
    Av (Aperture Value) 4.0
    Light Metering Evaluative
    ISO Speed 100
    Lens 6.1 - 30.5 mm
    Focal Length 13.8 mm
    Digital Zoom None
    IS Mode On

    sekiang...tunggu esok nak test street shoot..saper nak itut??
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #19

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    14

    Re: Canon G11

    Ni nak kongsi gak penggunaan G11. Baru angkat last 2 weeks tapi masih terkial2 lagi dlm proses yg adakala terus 'brain freeze'. Tapi dah byk try shoot sana sinun dan yg last sekali masa gi Kuala Koh 2 mggu lepaih.

    Kat bawah ada 3 gamba yg berbeza lokasi dan berbeza try n error. tapi apapun, screen yg boleh lipat2 tuh nampak mcm ada 'harapan' boleh dot2. tapi tgok kpd penjagaan gak.Hehe.

    Dan lagi satu, kalau shoot, kat LCD memang 'glam' habis.tapi kalau transfer masuk PC....macam lain plak quality.apapun mungkin saya masih belajar dan x baper terrer lagi kot. takper, pelan2 kayuh...



    Image

    Dimensions 3648x2048
    Width 3648pixels
    Height 2048 pixels
    Horizontal/vertical resolution 180dpi
    Bit depth 24
    Compression -
    Resolution unit 2
    Color representation sRGB
    Compressed bits/pixel 3

    Camera

    Camera maker Canon
    Camera model Canon PowerShotG11
    F-stop f/2.8
    Exposure time 1/60sec.
    ISO speed ISO-80
    Exposure bias 0step
    Focal length 6 mm
    Max aperture 2.96875
    Metering mode Pattern
    White Balance Auto
    Digital zoom 1
    EXIF version 0221



    Image

    Dimensions 3648x2736
    Width 3648pixels
    Height 2736 pixels
    Horizontal/vertical resolution 180dpi
    Bit depth 24
    Compression -
    Resolution unit 2
    Color representation sRGB
    Compressed bits/pixel 3

    Camera

    Camera maker Canon
    Camera model Canon PowerShotG11
    F-stop f/5.6
    Exposure time 1/200sec.
    ISO speed ISO-400
    Exposure bias 0step
    Focal length 6 mm
    Max aperture 2.96875
    Metering mode Pattern
    White Balance Manual
    Digital zoom 1
    EXIF version 0221


    Image

    Dimensions 3648x2048
    Width 3648pixels
    Height 2048pixels
    Horizontal/vertical resolution 180dpi
    Bit depth 24
    Compression -
    Resolution unit 2
    Color representation sRGB
    Compressed bits/pixel 3

    Camera

    Camera maker Canon
    Camera model Canon PowerShotG11
    F-stop f/5.6
    Exposure time 1/160sec.
    ISO speed ISO-400
    Exposure bias 0step
    Focal length 6 mm
    Max aperture 2.96875
    Metering mode Pattern
    White Balance Manual
    Digital zoom 1
    EXIF version 0221

  5. #20

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5

    Re: Canon G11

    walopon ade flip screeen, kegunaan nih bagus sebenarnya.. untuk situasi2 yg sukar nak shoot.. aku juga sebagai pengguna G11, kebanyakkan yg di gunakan untuk shoot video.. not bad utk kamera kompak nih.. editing imej pon ble tahan lagi jika guna RAW file, cuma saiznya tak berapa wide lah plak..

    overall aku suka sangat.. hehe

  6. #21

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Canon G11

    saya pernah guna G11 nih..mmg best even kecik (walaupon saya nikonian kena ngaku gak)..leh cucuk speedlite lagi..pernah guna tuk cover majlis dalam dewan (wat jadi slave) hehehe..pic sharp klu outdoor lagilaa..saper2 yg nk beli tuk racun bini supaya minat photografi nih leh laa..mudah kit kerja korang nk outing..hehehehehe

  7. #22

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5

    Re: Canon G11

    mmg berbaloi kalo nak buat 2nd kamera, tambah2 lagi ada micro tuh... lagi laa berbaloi2..

  8. #23

    Join Date
    May 2009
    Location
    Machang/G. Highlands
    Posts
    141

    Re: Canon G11

    Quote Originally Posted by mywufi View Post
    mmg berbaloi kalo nak buat 2nd kamera, tambah2 lagi ada micro tuh... lagi laa berbaloi2..
    abg mywufi ade sampel gmbar macro tak..nak tgok kalu ade..

  9. #24

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5

    Re: Canon G11

    ni sample yg sempat aku shoot, utk macro mode sampai tahap nih yg aku mampu.. hehe

    Last edited by mywufi; 18th March 2010 at 05:14 PM.

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    macro mode G11



    ni mode haper ntah..mode blasah kot...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  11. #26

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    B.Pahat,Johor/Batu Kikir, N.9.
    Posts
    174

    Re: Canon G11

    ade yg nk jual seken tak?
    thehehehehe

  12. #27

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Kelate - KL, France
    Posts
    633

    Re: Canon G11

    ini mode nk suruh org terliur oit hanty
    kek bukan main sdp lg shoot

  13. #28

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    xjukie...beli kek dapat G11 free

    kayhebat..nak beli seken eik??...tunggu aar jap lagi sure rega turun bila kuar model baru....G12 ke G18 ahahahaha PEACE...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #29

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Canon G11

    ehhh?? canggih betul zaman sekarang ye? ingatkan hengpong aje yg ader kamera, ghopernye kalkulator pun ader kamera jugak???

    oleh itu saya dedikasikan lagu ni utk kalkulator tersebut (ada sebut kalkulator dalam lirik lagu tersebut):

    http://www.youtube.com/watch?v=X_qcQWSNepM

    lariii...

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Canon G11

    ini khas utk mangkor



    siap you tube gak
    http://www.youtube.com/watch?v=dN8Np...eature=related
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •