Results 1 to 15 of 15

Thread: 6 Feb | Asas Fotografi

  1. #1

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Thumbs up 6 Feb | Asas Fotografi

    Sekali lagi Dimira Concept akan mengadakan kursus asas fotografi untuk mereka-mereka yang baru dalam fotografi. Pengajaran mengenai asas penggunaan kamera termasuk:

    - shutter speed
    - aperture
    - ISO
    - White Balance
    - Metering
    - Histogram
    - Composition (RO3, etc)

    Kalau sempat kita akan buat CLS sekali.

    TARIKH : 6 FEB 2010 (SABTU)
    WAKTU : 9 Pagi - 6 Petang
    TEMPAT : Fujifilm Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani.
    FEE : RM120 jer.

    Tempat adalah terhad, sila daftar dan buat pembayaran ke akaun berikut:

    Bank : Maybank
    Account No : 5021 1105 2983
    Nama : Suhardi bin Mohd

    Kepada yang ingin mendaftar sila email kan bukti pembayaran ke eddymohd@gmail.com dan sms ke 012-6671729

  2. #2

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    salam bro eddy,
    apa keperluan peralatan yg patut ada kalau nak join kelas ni?
    kalau takdak speedlite boleh join tak?
    tq.

    *saya budak baru join, mintak tunjuk ajar...
    Last edited by jan_faizal; 28th January 2010 at 12:06 PM.

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Sungai Petani
    Posts
    30

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    ruginye........time nie saya ke pulau perhentian le pulak.....kalau ada lagi kursus info saya sekali ....awang KTPC.....
    amraz_78@yahoo.com
    http://amrazd90.blogspot.com/
    Nikon D90 + Kit lens
    016-6840106

  4. #4

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bandar Putra Bertam, Kepala Batas | Kuala Terengganu
    Posts
    131

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    Quote Originally Posted by eddymohd View Post
    Sekali lagi Dimira Concept akan mengadakan kursus asas fotografi untuk mereka-mereka yang baru dalam fotografi. Pengajaran mengenai asas penggunaan kamera termasuk:

    - shutter speed
    - aperture
    - ISO
    - White Balance
    - Metering
    - Histogram
    - Composition (RO3, etc)

    Kalau sempat kita akan buat CLS sekali.

    TARIKH : 6 FEB 2010 (SABTU)
    WAKTU : 9 Pagi - 6 Petang
    TEMPAT : Fujifilm Bandar Puteri Jaya, Sungai Petani.
    FEE : RM120 jer.

    Tempat adalah terhad, sila daftar dan buat pembayaran ke akaun berikut:

    Bank : Maybank
    Account No : 5021 1105 2983
    Nama : Suhardi bin Mohd

    Kepada yang ingin mendaftar sila email kan bukti pembayaran ke eddymohd@gmail.com dan sms ke 012-6671729
    brp ramai yg boleh join nie bro eddy?

  5. #5

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    untuk join ini ada DSLR (sendiri punyer atau pinjam orang pun boleh..) sahaja... takde speedlight pun tak pe...

    kelas boleh ramai tapi untuk keselesaan, saya akan limit sampai 20 org jer...

  6. #6

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    masih ada kosong lagi.. cepat-cepat...

  7. #7

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bandar Putra Bertam, Kepala Batas | Kuala Terengganu
    Posts
    131

    Re: 6 feb 2010 : Asas fotografi

    abg eddy ..
    book satu tempat utk saye yer ....

  8. #8

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    sg. petani
    Posts
    16

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    alamak..hari sabtu tu xleh lah..coz dah apply cuti 9hb..emm..kalu hari ahad ok la..bleh buat personal punya tak..heheh dan berapa harganya...?

  9. #9

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    Quote Originally Posted by mkabo View Post
    alamak..hari sabtu tu xleh lah..coz dah apply cuti 9hb..emm..kalu hari ahad ok la..bleh buat personal punya tak..heheh dan berapa harganya...?
    personal? bleh... tapi mahal sikit la.. ada berani..

  10. #10

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    sg. petani
    Posts
    16

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    Quote Originally Posted by eddymohd View Post
    personal? bleh... tapi mahal sikit la.. ada berani..
    berapakah kosnya..nak tahu dulu..

  11. #11

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    bro eddy..ade kosong lagi tak?

  12. #12

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    sesiapa yang nak join boleh register dulu kat sini...

  13. #13

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    dh ramai ke. brape lelaki brape pempuan.

  14. #14

    Join Date
    May 2007
    Location
    Sungai Petani, Kuala Terengganu
    Posts
    346

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    Kepada mereka yang beri nama,

    Disebabkan sedikit masalah teknikal, bengkel terpaksa ditunda kepada satu tarikh yang lain... Saya akan PM anda (atau sms kepada yang bagi nombor handphone) tarikh yang baru nanti.

    Maaf dari saya..

    Kepada mereka yang berminat nak join, teruskan mendaftar di sini. Anda akan juga dihubungi bila tarikh sebenar telah ditentukan nanti.
    Last edited by eddymohd; 5th February 2010 at 07:44 PM.

  15. #15

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bandar Putra Bertam, Kepala Batas | Kuala Terengganu
    Posts
    131

    Re: 6 Feb | Asas Fotografi

    Quote Originally Posted by eddymohd View Post
    Kepada mereka yang beri nama,

    Disebabkan sedikit masalah teknikal, bengkel terpaksa ditunda kepada satu tarikh yang lain... Saya akan PM anda (atau sms kepada yang bagi nombor handphone) tarikh yang baru nanti.

    Maaf dari saya..

    Kepada mereka yang berminat nak join, teruskan mendaftar di sini. Anda akan juga dihubungi bila tarikh sebenar telah ditentukan nanti.
    salam abg eddy,

    kelas tu belum buat lagi ker?
    kalo belum buat lagi, saya nak join juga ...
    nanti abg eddy PM saya yer ...
    harga sama lagi kan?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •