Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 58

Thread: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

  1. #16

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bidor, Malaysia
    Posts
    285

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Hanty.......lawo gambo2 ....... gambo tengah makan ikan tak ade ke.....selalunya deme singah sana makan ikan bako...aduh melelh ayo lior....hahahahahahaha
    Abah Along baru belajar ni.......tapi bleh le sikit-sikit ...ade le gambar skit2 kad
    http://syazhar.fotopages.com dan http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/ serta http://myfotoshoot.blogspot.com/

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Selepas solat Jumaat kami menyusuri Tasik Bersia untuk kebeberapa lokasi menarik. Mula2 hanty pakai live jacket lepas tu over confidence (panas sebenarnya) langsung lucut!!alhamdulillah tiada insiden yang tidak diingini...

    Ini hubby yg capture..yaleh asek gambau dia jer.... Kelihatan Ayep berbaju belang, boatman berbaju biru dan anaknya Helmi berbaju merah..hanty??ya hanty dengan fav baju bintik2 cotton, kalau outing pakai baju ni best giler...topi??oit tu topi beli kat BB tu..bukan Gerik eik...(.hanty dah kecut2 perut atas bot, doa dah berbakul2)



    kalau tak tutup begini, tak bernafas sebab boatman ni laju gak lah nyepeed..(enjin 30 kuasa kuda jer)



    diorg berdua ni relaks jer naik bot... tak baca paper ke tang bot karam tu??

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Blue Planet
    Posts
    845

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    makin hari makin lawo2 gambo mamaku ini. kipidap mama.tabek spring 34X nims
    anaknye jer yg makin hari makin tak lawo gambo2nye ... ishk ishkkk
    mataku adalah kameraku, tapi kameraku bukanlah mataku

    http://www.pesonaimage.com
    http://twitter.com/pesonaimage

  4. #19

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Mama blashjer zul......
    Boatman, isteri dan anak....sebenarnya isterinya diturunkan di kebun sbelum kami meneruskan perjalanan . Nampak gergaji berantai tu??dapat gergaji Red punya oly best tow..



    ..kami meneruskan perjalanan ..(hanty dah relaks skit..dah tak kecut perut!!) ni hubby yg capture...



    dan mengikut makluman, ramai penoreh meneroka tanah di seberang sungai ni. Kebun akan dibersihkan apabila ada masa lapang selepas menoreh. Rata2 akan menanam anak getah di tanah yang diterokai ini. Musuh utama adalah babi hutan

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Bila kerbau tgh mandi terkejut mendengar enjin boat....dgn hanty2 sekali terkejut (alasan gambau panned tak menjadi)

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Setelah lebih kurang setengah jam diatas boat, kami tiba di Kg Rengat, penempatan kaum asli Temia.



    Penghulu Abok, tinggal sendirian..umur??tok abok kata .. tak hengat lah...


    Adakah nama Tok Abok berkait rapat dengan dapur kayu dan abok didepan pintu masuk kepondoknya??lupa pula hanty nak tanya...

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #22

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    1,149

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    ek elleh..... mana lagi? orang pegi Bersia pun dah up gamba.... Yang pegi Paris dan dah balik tak haplod2 lagi ke
    TRUE CANONIANS
    My Fotopages
    My flickr

  8. #23

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bidor, Malaysia
    Posts
    285

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    tak habis lagi rupanya hanty upload.......... Gambar kerbau memang menarik......
    Abah Along baru belajar ni.......tapi bleh le sikit-sikit ...ade le gambar skit2 kad
    http://syazhar.fotopages.com dan http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/ serta http://myfotoshoot.blogspot.com/

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Jeti depan rumah Tok Abok



    Jgn sembarangan parking, ni parking khas Tok Abok.

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Quote Originally Posted by syazhar View Post
    tak habis lagi rupanya hanty upload.......... Gambar kerbau memang menarik......

    byk lagi abah...tunggu aar..jgn gi memana...
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Inilah penempatan Temia..hanya ada 11 unit pondok sahaja. Nampak lengang...masing2 nyorok bila lihat kami menaiki kawasan penempatan



    pampers pun recycle...



    Ada astro tuuu..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #27

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    haa..baru kluwau ...



    mula2 memang malu2...



    Bila dah selesa dgn hanty zaing..celah lubang pun dia kuar..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  13. #28

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Halimah berbaju merah, sebelahnya adik tiri bernama Sekiah..adik tiri lagi satu lupa nama...



    Sukanya mereka bila lihat hanty dah nak "blah.."



    Ini Tenggang..nampak serious pada mulanya takut juga hanty nak break the ice..yalah hubby dll ntah kemana gi nya..hanty tinggei sorang2..but then..lama kelamaan hanty duduk satu tunggul dgn Tenggang ..mcm sedara sepupulak....berat hati nak tinggalkan Tenggang..puas berborak dgnnya...tunggu jugak dia offer rokok tu..tapi dia buat dek jer...



    Halia..close-up..dia pun tak offer hanty rokok tu..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #29

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Ini Robi anak jiran



    ooo kat sini depa semua...kat umah Tok Abok gamaknya...

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Ini Pak Ngah..nampak lestik atas meja tu??..haa..diorg borak ngan Tok Abok, hanty borak dgn Pak Ngah sengsorang. Menurut Pak Ngah, apabila mendengar anjing menyalak tanpa henti beliau akan bekejar bantu Tok Abok lihat apa berlaku kerana menurut Pak Ngah seorg penduduk telah di sondol babi begitu teruk dipeha hingga tidak dapat berjalan. Kedudukan pondok Tok Abok agak jauh dari pondok Pak Ngah , jadi Pak Ngah akan bekejar menaiki bot...dan lestik tu sebenarnya untuk lestik burung. Hanty tanya pernah kena ke??(soalan bodo2).".apa tak kenaaaa..matiiiiiii!!" jawab Pak Ngah penuh kompiden..lepas tu hanty tanya lagi, buat apa burung tu..."bakar makan"



    INi tak silap bot Pak Ngah

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •