Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 58

Thread: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

  1. #31

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Hmm..my fav subject pun ada kat Kg Rengat ni!!

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  2. #32

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Gajah liar yang kami terjumpa semasa dlm perjalanan dan pulang dari Tasik Temenggor

    melihat kami terus kensel! nak mandi..









    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  3. #33

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Pemandangan kawasan Empangan Temenggor





    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #34

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Lagi..



    Kenang2an...hampir lupa nak suruh Ayeb tolong amikkan gambau....ni nak kena besau2kan cuci gantung kat depan umah Aji..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #35

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    lagi dari area tasik Temenggor..





    daun bemban, bunganya boleh dibuat ulam kata boatman.



    hubby tgh perhatikan haper ntah..topi tu topi pinjam Ayep punya..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #36

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Tahniah.
    Cantik2 gambar semua. Paling saya suka gambo kerbau tu.
    Gambar ROL tak ade ke?

  7. #37

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Askme mana foto2 Paris Dakkarrr

    jom kita sambung lagi...

    Masih di Bersia tetapi dari atas bukit...bukan di tepi tasik







    ini sesajer tinggei kan kosong..senang nak tulis syair ke sajak ke pantun nanti ke Red atau Arin..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #38

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Kami sekali lagi kunjungi Tasik Air Ganda untuk melihat pemandangan disiang hari. Malam Jumaat bulan mengambang di Tasik Air Ganda memang cantik, disiang hari di panas terik matahari pun lagi cantik cuma untuk sampai ke lokasi ini lah kami tergelongsor dan tergolek Kami tidak diberi gambaran jelas untuk sampai ke tasik ini. Sangkaan kami ia mendatar dan boleh relak memancing juga mengambil foto sambil membaca akhbar. Malangnya kami perlu menuruni lurah curam dan berpegang pada akar kayu atau pokok2 renek untuk memastikan kami tidak terus masuk kedalam tasik yg dalam. Malangnya kami suami isteri tergelongsor dan skidded mujur tiada kecederaan teruk.

    INilah Tasik Ganda yang indah


    Ayep ini memang kami salute, lurah hutan buakan halanagn yang sukar baginya, belum sempat kami lega dari kepenatan beliau telah bersedia utk memancing.



    Kemudian baru diikuti oleh hubby..

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  9. #39

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Hanty dah mula rasa bosan menunggu mereka memancing, nak duduk bukan boleh duduk senang lenang, kena cari akar kayu untuk "park" punggung, jika tidak akan terus masuk dalam tasik!!memang tidak selesa, hanty terbayangkan betapa sukar untuk naik kembali ke atas bukit apabila selesai memancing nanti..satu ketika hanty terfikir untuk mengupah seorang pemancing yg telah ada disitu sebelum kami tiba, untuk mengangkut baranagn kamera hanty nanti. Begitulah perasan risau yg hanty lalui. Oh ya, lokasi memancing ini muat untuk 3-5 orang sahaja, dan ia merupakan lokasi biasa bagi penoreh selepas menoreh untuk pergi mengail...



    Penoreh ni menghabiskan masa mengail diwaktu petang, dari ceritanya beliau berasal dari Siam dan katanya di Siam susah untuk dapat tengalan dan sememangnya hasil pancingan beliau adalah untuk dijadikan lauk anak isteri...



    Memang hidup di kawasan pendalaman tidak sesukar kita sangka, ikan pancingan boleh dibuat lauk dan terung liar sebegini juga boleh dimakan dijadikan sayur...makanan seimbang kan??

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #40

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Ada juga bot lalu disini, samaada melihat jaring yg ditahan atau memancing ditgh tasik.

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  11. #41

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Oh ya hanty hampir terlupa, semasa dalam perjalanan balik dari penempatan orang asli Temia, dan setelah melihat tasik temenggor kami berhenti di kawasan pemburu dimana kami ditunjukkan "sira binatang". Ia kawasan lopak air masin yang menjadi tempat binatang di hutan berhenti minum samaada rusa, gajah, babi dll.

    Inilah salah satu sira binatanag tersebut



    Ini lagi satu sira, amat menakutkan, kerana hari dah bertambah gelap..dan kelihatan najis gajah ditepian sira...



    bekas2 tapak kaki ditepian sira

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #42

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Hmm...sira yg sama dari sudut lain



    Antara lorong laluan binatang untuk ke sira



    Pemandangan kawasan sira didalam hutan

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  13. #43

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Cuaca hampir gelap apabila kami meninggalkan sira tersebut



    Dalam perjalanan balik pun ada "traffic light"







    longgokan kayu balak pula adalah pemandanagn biasa



    begitu juga pokok2 renek ditepian tasik

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #44

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    sayu melihat sunset ni...r terkenangkan anak2 yg ditinggalkan kat umah...

    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #45

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: Tasik | Raban, Bersia, Ganda dan Temenggor

    Quote Originally Posted by zainzubir View Post

    Ini Tenggang..nampak serious pada mulanya takut juga hanty nak break the ice..yalah hubby dll ntah kemana gi nya..hanty tinggei sorang2..but then..lama kelamaan hanty duduk satu tunggul dgn Tenggang ..mcm sedara sepupulak....berat hati nak tinggalkan Tenggang..puas berborak dgnnya...tunggu jugak dia offer rokok tu..tapi dia buat dek jer...



    Halia..close-up..dia pun tak offer hanty rokok tu..

    diorang tunggu hanty la yg patut hulur rokok
    sumpit kams
    ttthehe

    best la hanty tempat ni
    boleh repeat tows
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •