Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28

Thread: Cadangan

  1. #16

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Gombak
    Posts
    699

    Re: Cadangan

    sy setuju gan ape yang di cadangkan oleh cekodok.................
    sekurangnye..... kite dapat berkongsi pndapat....idea......

  2. #17

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Cadangan

    Quote Originally Posted by takbolehcakap View Post
    kalau semuanya kena cari kt flikr, cari kt google xguna la join forum ni
    wah... kasarnya bahasa...

    bagi saya... penerimaan menjadi ahli forum ini sudah amat baik... tambahan lagi banyak ilmu pengetahuan boleh didapati secara percuma... saya juga tak pernah disuruh bayar untuk setiap pertanyaan yg diajukan di sini...

    fikir fikirkan lah...

  3. #18

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    KOTO BHARU KELATE
    Posts
    1,206

    Re: Cadangan

    Quote Originally Posted by takbolehcakap View Post
    kalau semuanya kena cari kt flikr, cari kt google xguna la join forum ni
    Flickr dan google merupakan antara sumber2 yang boleh kita jadikan sebagai gedung ilmu, tp forum juga dapat memainkan peranan tersendiri..kalau orang tu xpaham b.i boleh tnye otai2 atau orang2 yang pndai..

    saudara tidak perlu berkata sedemikian, kerana impaknya akan sampai pada newbie, mmg lah kalau saudara yang mahir dalam foto akan berasa muak, malas nk layan dan sebagainya untuk menjawap soklan2 dari newbie..ini ialah 1st impression dari newbie yang register kat sini, walau se'bodoh' mana soklan yang mereka tnya, kita yang tinggi ilmu, kalau nak berkat, jawap soklan mereka.

    saya percaya mereka2 (Newbie) ini walaupon tidak menekan butang Terima Kasih apa bila soklan mereka dijwap oleh yang pakar, mereka tetap igt akan siapa yang dapat membantu mereka.

    saya nasihat saudara, perlu tahu bagaimana keadaan newbie yang baru join forum ini, saya katakan disini, saya cukup pantang kalau2 ada yang kurang senang dgn newbie..
    We Create Something Ordinary 2 Become Extraordinary\\m/


    http://www.flickr.com/johnnystanfet

  4. #19

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL - Kerteh - KL
    Posts
    3,342

    Re: Cadangan

    diminta semua tidak beremosi d cni.. cadangan tu mungkin bole dpertimbangkan oleh moderator..
    tp pd mereka2 yg merasakan cadangan itu kurg patut, xperlu la sindir2 ke ape.. relek2 sudey...
    kate dalam negara demokrasi... haha.. everybody has the right to speak kan?
    To be happy, we must not be too concerned with others - Albert Camus

    Blogspot || Picasa || flickr

  5. The Following User Like This Post:


  6. #20

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    122

    Re: Cadangan

    Apa hal la korang nie ish ish ish pelik aku...Aku usulkan hal nie bukan nak beremosi... Hal nie bukan besar sangat pun... sekecik kuman, lain la H1N1, just wait and see...decision from moderator. Diharap kepada yang setuju ngan tidak setuju tu...bersabar. Mungkin banyak lagi yang perlu kita pelajari.

    But i believe that everything happens for a reason.Once u've figured out ur purpose in life, set aside some time every single day to focus on it. For me, taking baby steps is better than taking no steps at all. Sometimes, u may have only 10 minutes to work towards ur goal. Instead of being discouraged by the lack of time, make the best of it. If u add up the work produced over a year, u'll see dat true progress has been made.so , good luck for me, good luck to other FDMC, and people outside & inside

    Sekian Terima Kasih.
    The independent user for canon photographer

  7. #21

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Gombak
    Posts
    699

    Re: Cadangan

    Sy rase masih yang kurang paham gan ape yang di cadangkan.....
    tidak salah kite mewujudkan satu lg bahagian yang memudahkan semua orang dalam bidang nie..
    tidak salah ia diwujudkan
    sekurang-kurangnye semua tahu pict 2 diambil....... xpayah klik itu..klik ini..... ...
    kite di sini bukan nak bertelagah r breimosional............. x salah kalau kite juga tahu mcm manesesuatu hasil pict 2 ambil..., selain d kritik,d komen..........x salah kite kongsi kepayahan pict 2

  8. #22

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Antara Juru, Bukit Mertajam & AU2, Taman Keramat
    Posts
    734

    Re: Cadangan

    rilex cekodok.. mungkin cadangan nie masih lagi dalam pertimbangan.. kalau ada kepentingan untuk forumer semua, insyaallah akan wujud ruangan tersebut dalam forum nie...
    "Sesungguhnya ilmu itu datangnya dari langit, pengetahuan datangnya dari pembacaan dan kuliah, ilham pula dari pengamatan, renungan dan pengalaman" - madah pujangga

    http://www.flickr.com/photos/fier1285/
    http://fier1285.fotopages.com

  9. #23

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Cadangan

    yeah... cadangan bukan paksaan... setuju!!!

  10. #24

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    122

    Re: Cadangan

    Fier1285:

    Gemuk : Paksaan??? kenapa ko terasa??? mungkin hati ko tak tenang kot.
    Relex la bro...nie hal kecik, tak nyah nak simbah minyak kat sini...
    The independent user for canon photographer

  11. #25

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kajang
    Posts
    566

    Re: Cadangan

    Sorry!!! En Cekodok...

  12. The Following User Like This Post:


  13. #26

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    122

    Re: Cadangan

    have a nice day... peace
    The independent user for canon photographer

  14. The Following User Like This Post:


  15. #27

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1

    Re: Cadangan

    as'kum pada semua ahli forum,saya ingin mengajukan pertanyaan.

    memandangkn sy newbie dlm dslr ni bleh beri pandagan secara ringkas perbndingn diantara

    1) nikon d5100 n d7000?

    2) kamera dslr yg mana baik tok org br mcm sy...?

    3) antra nikon n canon mana yg terbaik.......? dn low maintance

  16. #28

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543

    Re: Cadangan

    cekodok dah buka mylens??jika belum ikuti link berikut....jom kita borak2 kat sana dulu...

    http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=1810
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  17. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •